A Samsung Galaxy Ring nem támogatja majd az iOS rendszert futtató készülékeket

Az idei év második felében fog debütálni a Samsung első okosgyűrűje, ami a Galaxy Ring névre fog hallgatni. A készülék lényege az, hogy egészségkövetés funkciókat biztosítson úgy, hogy a lehető legkevésbé vonja el a felhasználó figyelmét a fontosabb dolgokról. A viselhető eszköz nyilván kompatibilis lesz a dél-koreai gyártó telefonjaival és óráival, később pedig más Android rendszert futtató eszközökkel is. Rossz hírünk van azonban azok számára, akik valamilyen Apple kütyü mellé vennének Samsung okosgyűrűt.

A Samsung alelnöke, Hon Pak egy csomó mindent elárult a Galaxy Ring kapcsán, beszélt annak várható üzemidejéről, illetve megnyugtatott mindenkit, a készülék 2024 második felében meg fog jelenni. Azért volt neki kevésbé jó híre is, mely szerint a gyűrű nem támogatja majd az iPhone-okat. Első blikkre elég merész húzásnak tűnik ez, hiszen jópár potenciális fogyasztót veszíthet el így a Samsung, de kaptunk egy indoklást is, hogy miért döntött így a vállalat.

Az a helyzet, hogy a Samsungnál nagyon bíznak a termékben, és bár tisztában vannak azzal, hogy sokan lennének olyanok, akik az iOS ökoszisztémát használják, de vennének Galaxy Ringet, ám szerintük a Samsung termékek semmivel nem rosszabbak, mint az Apple portékák. Vagyis az okosgyűrű beszerzése kiváló alkalom lehet a váltásra. Ha már valamilyen Android mobilod van, nyugodtan hátradőlhetsz, a Samsung azon dolgozik, hogy a viselhető eszköz más gyártó készülékeivel is kompatibilis lehessen a jövőben. Nyilván erre várnia kell azoknak, akik nem valamilyen Galaxy telefonnal élik a mindennapjaikat.

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy mikor debütál a Samsung Galaxy Ring, de a feltételezések szerint a Galaxy Z Fold 6 és Z Flip 6 készülékek társaságában leplezhetik le, a júliusi Unpacked eseményen. Sem hivatalos, sem nem hivatalos forrásból nincs információnk a készülék árával kapcsolatban, de remélhetőleg egy versenyképes összeg kerül majd a gyűrű dobozára. Máskülönben még az Android, vagy Samsung felhasználók sem igen fogják megvenni a készüléket.

Forrás: GSMArena