A Qualcomm megmutatta legújabb okosórákba szánt lapkáját

A Qualcomm nemrégiben közzétett egy kis kedvcsinálót, amelyben a viselhető eszközökbe szánt processzorok következő generációját villantja meg, ez hamarosan meg is fog érkezni az ígéret szerint. Konkrétumokkal nem szolgáltak ebben a Twitter-posztban, de azért akadnak elképzelések azt illetően, hogy az új platform mégis mire lehet majd képes.

Aztán ez egyelőre nem tudni, hogy az új viselhető eszközökbe szánt Qualcomm lapkakészlet mit kínálhat fel, de azt igen, hogy honnan lehet tovább fejlődni. A legutóbbi platform a Snapdragon Wear 4100+ volt, amely 12 nanométeres gyártási eljárással készült, a chip magában foglalt egy társprocesszort, ezt kezelte a legtöbb háttérfeladatot, az érzékelők adatbevitelét és más hasonlókat. A processzor számos teljesítménnyel és akkumulátorral kapcsolatos fejlesztést is hozott a még korábbi Snapdragon Wear 3100 chiphez képest.

Ezen a ponton tehát nem tudni túl sokat, de a legtöbben valami olyasmire számítanak, ami sokban hasonlít a Samsung Exynos W920-hoz, ami már egy 5 barométeres konstrukció. A fejlesztés és a fejlődés egyik motorja lehet egyébként az is, hogy a Google ismét a Wear OS operációs rendszerre összpontosít.

Az egyetlen tényszerű információ jelenleg a birtokunkban az, hogy a Qualcomm új chippel készül a viselhető eszközökbe, de hogy aztán mely gyártók fogják azt felhasználni, mikor jelenik meg a piacon, illetve milyen specifikációkat biztosít, egyelőre fogalmunk sincs. Ezekre a kérdésekre valószínűleg csak akkor kapunk majd választ, amikor az amerikai gyártó bemutatja az újdonságot.

Forrás: GSMArena