Hivatalos az Amazfit Cheetah Pro

Az Amazfit vadonatúj okosórákat mutatott be, amelyek a Cheetah sorozathoz tartoznak, illetve részét képezik a Performance termékcsaládnak. Az újdonságokat elsősorban a profi és amatőr futóknak szánják.

Két készülék érkezett, mi most a Pro változattal fogunk bővebben foglalkozni, de lehet, hogy a későbbiekben az alapmodellre is rászánunk pár gondolatot. Az újdonság 1,45 hüvelykes, Always-On-Display képességekkel bíró, AMOLED megjelenítőt kapott, amelyen 480 x 480 pixel sorakozik.

A panel védelmét Gorilla Glass 3 biztosítja, a kijelző maximális fényereje 1000 nit. Több, mint 100 előretelepített számlap közül választhatunk, már a legelső bekapcsolást követően.

Az Amazfit Cheetah Pro lünettája titánötvözetből készült a prémium és professzionális megjelenés érdekében, míg a középső keret szálerősítésű polimerből áll, hogy az óra könnyű maradhasson. A Cheetah Pro mellé verejtékelvezető nejlonból készült pántot adnak, amely 22 mm széles, hossza pedig 150-220 mm között állítható.

Az okosóra egy reszponzív gombbal, valamint egy komfortosan használható koronával van felszerelve, ezek jócskán megkönnyítik az okosóra vezérlését, akár edzés, futás közben is. A Cheetah Pro elsősorban a futóknak készült, így magában foglal egy mesterséges intelligenciával működő, Zepp Coach elnevezésű digitális személyi edzőt, amely a felhasználó céljaihoz igazított, személyre szabott futási terveket kínál.

Ezek hetente változnak, a felhasználó teljesítményét és állapotát figyelembe véve. Egyes régiókban chatbot funkcióval is felvértezik az alkalmazást, ami később előfizetéses szolgáltatássá fog válni.

Az okosóra MaxTrack GPS technológiával lett felvértezve, amely kétsávos GPS antennát használ, így képes a műholdas jelek nagyjából 100 százalékát fogadni, illetve csökkenteni a többutas interferenciát. A Cheetah Pro hat műholdas helymeghatározó rendszerrel is kompatibilis, a még nagyobb lefedettség érdekében.

Mindezek mellett az okosóra biztosítja a szokásos egészségügyi és fitnesz funkciókat is, tehát van pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás, stressz-szint követés, és a többi. 150 beltéri és kültéri sport üzemmódot használhatunk, ezek közül az óra képes automatikusan felismerni 25 erőnléti gyakorlatot.

A további említésre méltó jellemzők közé tartozik az offline zenelejátszás, a hangasszisztens, illetve a Bluetooth-hanghívás. A készülék Zepp OS 2.0 operációs rendszert futtat, amely több, mint 100 alkalmazást támogat. Az Amazfit órája a GPS mellett 2,4 GHz-es Wi-Fi és Bluetooth 5.3 képességekkel is rendelkezik.

Az Amazfit Cheetah Pro borítása alá 440 mAh kapacitású akkumulátort szereltek, amelynek teljes töltése nagyjából 2 órát vesz igénybe. Átlagos felhasználás mellett megközelítőleg 14 napos üzemidőre lehet készülni, komolyabb igénybevétel esetén viszont már hetente kell tölteni a készüléket. Az óra külső borítása megfelel az 5ATM besorolásnak, a készülék nagyjából 43 grammot nyom pánttal, 34 grammot nélküle.

Az Amazfit Cheetah Pro 300 dolláros áron kerül forgalomba. A készüléket a gyártó hivatalos oldaláról, az Amazonról, és az AliExpressről lehet megrendelni, de érdemes inkább az Amazfit oldalára ellátogatni, mert ha onnan vásárolunk, ajándék vezeték nélküli fülhallgatót kapunk az okosóra mellé.

Forrás: GSMArena