Frissítést kapott a Google Térkép Wear OS 3 verziója

Új frissítést kapott a Google Térkép Wear OS 3 verziója, ami korábbi hibákat javít és új funkciókat biztosít az okosóra felhasználók számára. Ha szeretnénk röviden és egy kicsit hatásvadász módon összefoglalni az update mibenlétét, akkor azt mondanánk, hogy mostantól biztosan nem fogsz eltévedni, ha az applikációt egy viselhető eszközön használod.

Az egyik legjobb korábbi újítása a Google Térkép órás változatának az volt, hogy képessé vált turn-by-turn navigációt biztosítani párosított okostelefon nélkül, ami egy LTE modemes időmérőt rendkívül hasznos segítőtárssá tett a kültéri tájékozódásban. Azonban volt egy irdatlan módon kellemetlen bug, ami miatt lefagyott a navigáció, minden egyes alkalommal, amikor leengedtük a csuklónkat, hiába volt aktív maga az alkalmazás. Na ezt a ciki hibát javítja a most megjelent frissítés – egyebek mellett.

A Google Térkép ugyanis mostantól always on display támogatással bővült minden Wear OS 3 rendszert futtató okosórán, vagyis az olyan készülékek, mint a Google Pixel Watch vagy a Samsung Galaxy Watch 5 modellek kompatibilisek lesznek az új változattal. Mostantól a Térkép app akkor is aktív marad a képernyőn, ha a felhasználó leengedi a csuklóját.

Az mondjuk egy kicsit szomorú, hogy az új always on display nézet kevésbé átlátható, mint egy valóban aktív kijelzőn. A felhasználói felületben viszont már olyat is lehet csinálni, hogy ha az óra teljes képernyőjét egy dedikált útvonalakból álló lista uralja, egy szimpla koppintással a pille alakú gombra térkép nézetre lehet váltani. A nyíl gomb pedig visszavisz a listanézetbe.

Ezek az újítások nem egyből jelennek meg a készülékeken, szerveroldali frissítés révén kerülnek bevezetésre, vagyis semmi pánik, ha még nem látjátok őket, türelemmel kell lenni. Hamarosan megérkeznek a te készülékedre is.

Forrás: AndroidPolice