A gyártók füllentenek az okosórák méreteivel kapcsolatban

Ha emlékeztek, nemrégiben mutatták be a Samsung vadonatúj prémium okosóráit, amelyek eddig pozitív fogadtatás kaptak a szakma és a potenciális vásárlók részéről, de persze jönnie kellett valaminek, ami árnyékot vet a Galaxy Watch 5 modellek érkezésére. Mint kiderült a gyártó nem volt teljesen őszinte a készülékek fizikai méretével kapcsolatban, de nem is ez a durva, hanem az, hogy a dimenziókkal kapcsolatos hazudozás szinte a teljes iparágat érinti.

A Samsung az órák vastagságával kapcsolatban tette azokat a bizonyos nem valós kijelentéseket, a készülékek hivatalos oldalán az áll, hogy az alapmodell 9,8, a Pro kiadás pedig 10,5 mm vastag. Igen ám, de egy YouTube videós, bizonyos DC Rainmaker arra lett figyelmes, némi méricskélést követően, hogy ezek az adatok messze nem pontosak. Valójában a Samsung Galaxy Watch 5 13,11 mm-es keresztmetszettel bír, a Galaxy Watch 5 Pro pedig 50 százalékkal vastagabb, mint kellene, vagyis 15,07 mm-es.

Mielőtt bárki ráhúzná a vizes lepedőt a dél-koreai gyártóra, a YouTube videós kiderítette, hogy más gyártók is igencsak szabadon kezelik a hivatalos oldalakon publikálásra kerülő méretadatokat. Az Apple sem kivétel, egyszerűen nem számítják bele az egészségügyi szenzort a vastagságba.

A szóban forgó érzékelő kvázi belenyomódik a felhasználó bőrébe, épp ezért a gyártónál úgy gondolják, hogy nincs azzal semmi gond, ha annak méreteit nem számítják bele a hivatalos adatokba. Még ha ez egy nagyon messziről el is fogadható magyarázat, azért mégiscsak egyfajta félretájékoztatása a jövendőbeli vásárlóknak.

Mondjuk a Samsung ráüberel az Applere, mert ők nem csupán a pulzusmérő érzékelő méreteit hagyják ki a számításból, hanem a Galaxy Watch 5 Pro esetében az óra teljes hátoldalát is. Vagyis a dél-koreaiak csak az oldalsó részeket mérik, azok pedig valóban 10,5 mm-es vastagsággal bírnak. Azt már talán jobb meg sem említeni, hogy mindkét új Samsung óra esetében kihagyták a súlyból a szíjat, vagyis a készülékek a valóságban sokkal többet nyomnak majd a kezünkön és a mérlegen is. Kis érdekesség: a Samsung Galaxy Watch 5 és Watch 5 Pro pontosan olyan vastag, mint egy sima és egy kétszeresen töltött Oreo keksz. Ha szeretnétek látni, hogyan derült ki a turpisság az órák méreteivel kapcsolatban, érdemes megtekinteni a fenti videót.

Forrás: Sammobile