Hivatalos a One UI 5 Watch rendszer

A Samsung bejelentette legújabb okosórákra szánt szoftveres felületét, íme a One UI 5 Watch! Az új rendszer három fő témakörben igyekszik újdonságokat mutatni, fokozni óhajtja a felhasználó biztonságát, illetve az alvásmonitorozás és az aktivitáskövetés hatékonyságát.

Az új szoftver egyik friss eleme a Sleep Insight UI, ami pontozza az éjszakai pihenések minőségét, vizsgálja a horkolást, az alvási fázisokat, a véroxigénszintet. Az alvás coaching mostantól közvetlenül az okosórán lesz elérhető és segíteni fog abban, hogy egészségesebb alvási szokásokat alakítsunk ki.

A One UI 5 Watch zökkenőmentes SmartThings integrációt biztosít a kompatibilis eszközökkel, ennek köszönhetően a Galaxy Watch órák képesek lesznek például kikapcsolni az okosotthon rendszerhez csatlakoztatott készülékeket, ha a szenzorok azt érzik, az óra tulajdonosa álomba merült.

Új fitneszkövetés opciók is érkeztek a friss interfésszel, egyebek mellett kapunk valósidejű futáselemzést, személyre szabott pulzusmérést, szintén futáshoz, és testre szabott intervallum os edzésprogramot. Mostantól öt intenzitási szint is elérhető lesz aktivitás közben: bemelegítés, zsírégetés, kardió, kemény edzés és maximális erőfeszítés közül választhatunk, erőnlétünktől, illetve kedvünktől függően.

A Galaxy Watch 5 tulajdonosok a Samsung Egészség alkalmazáson keresztül hozzáférést nyerhetnek a geografikus információt tartalmazó fájlokhoz, illetve elérhető lesz számukra a Route Workout beállítás futáshoz és sétához.

Új SOS funkciót is kapott a One UI 5 Watch, amely közvetlen kommunikációt biztosít a segélyszolgálatokkal, ez továbbítja a felhasználó tartózkodási helyével kapcsolatos információkat, és hozzáférést biztosít az orvosi kartonhoz. Amennyiben a készülék tulajdonosa 55 éves vagy annál idősebb, az esésérzékelés automatikusan bekapcsol.

Még ebben a hónapban elindul az új szoftver béta verziója, amit a Samsung Galaxy Watch 4 Classic, Galaxy Watch 5 és Galaxy Watch 5 Pro modelleken lehet majd telepíteni.

A felhasználó a Samsung Members alkalmazáson keresztül installálhatja a One UI 5 Watch-ot, de egyelőre csak az USA-ban és Dél-Koreában lesz erre mód. Hamarosan megjelenik a Samsung Galaxy Watch 6 széria, amelynek tagjai már gyárilag az új rendszert fogják futtatni.

Forrás: GSMArena