A Casio épp most jelenthette be a világ legstrababíróbb okosóráit

Elképesztően strapabíró okosórákat jelentett be a Casio, a Rangeman G-Shock széria tagjai első blikkre képesek egy nukleáris holokauszt túlélésére is. A zuhanások, koppanások, vagy a sár meg sem kottyannak az újdonságoknak, mondjuk meg is kérik majd az árukat. 

A sorozat egyelőre két modellből áll, az egyik a Rangeman GPR-H1000-1, a másik pedig a GPR-H1000-9. Mindkét készüléket bioalapú gyantából készítik, a számlap körül pedig fémvédők találhatók. Ezek hivatottak az okosórák finomabb részeit oltalmazni a fizikai behatásokkal szemben, gondoljunk csak a fő vezérlő gombra, vagy a GPS antennára, netán a szenzorokra. A készülékek gombjait rozsdamentes acélból készítették, és rendelkeznek egy tömítéssel, amely megakadályozza a szennyeződések bejutását a tok belsejébe.

A Casio a készülékeket kifejezetten a kültéri sportok, és kirándulások szerelmeseinek tervezte, akik így olyan hordozható segédet kapnak a csuklójukra, amely a mostoha körülmények között sem hagyja őket cserben. Az órák optikai pulzusmérő szenzorral bírnak, de kaptak gyorsulásmérőt, illetve egy olyan spéci érzékelőt, ami az úszással kapcsolatos tevékenységeket követi. A Rangeman órák beépített GPS modullal, iránytűvel, hőmérővel, magasságmérővel, és barométerrel is fel lettek szerelve.

A szenzorok lehetővé teszik olyan tevékenységek követését, mint a kerékpározás, vagy a nyíltvízi úszás, utóbbi esetében a készülékek még a dagályt és az apályt is képesek előre jelezni a felhasználó számára. Mindezeken kívül a Casio újdonságai képesek kalkulálni a testet ért terheléseket, a szervezet regenerálódását, az pedig már csak a hab a képzeletbeli tortán, hogy beépített napelem táplálja a készülékek akkumulátorát.

A TechRadaros újságírók összehasonlították a két Casio modellt, de nem véltek különösebb különbségeket felfedezni. Méretük, súlyuk azonos, és uganazaika a funkciókat kínálják, ugyanazzal a hardverrel. Eltérés csupán a választható színekben érhető tetten.

A Casio Rangeman G-Shock okosórák már most előrendelhetőek a Casio oldalán, ahonnan 500 dolláros áron lehet hozzájutni az újdonságokhoz, ami nagyjából 171 ezer forintot jelent. Egyelőre nem tudni, hogy mikor jelennek meg a készülékek, de egyes értesülések szerint a japán forgalmazás január 19-én veheti kezdetét. Valószínűleg más piacokon is nagyjából ekkor indul majd az okosórák értékesítése.

Forrás: TechRadar