A Meta mégis megcsinálja az elkaszált okosóráját

Nagyon sokáig lehet arról hallani, hogy a Meta, vagyis akkor még Facebooknak nevezett cég egy saját okosórával készül, aztán jöttek a szomorú hírek, hogy a projektet elkaszálták, a készülékből nem lesz semmi. Ha valaki esetleg emiatt szomorú lett volna, vigasztalás gyanánt olvassa el az alábbi pár sort, ugyanis a friss értesülések szerint a cég mégiscsak megpróbálja megvalósítani az ötletet, vagyis a színfalak mögött készül a viselhető eszköz egy új változata.

Tavaly novemberben nagyon durva leépítések voltak a Meta berkein belül, több, mint 11 ezer alkalmazottat bocsátottak el. A folyamat során több fejlesztés alatt álló projektet is beszüntette, igen, ezek között ott volt az okosórás is, sőt, állítólag több viselhető eszköz fejlesztését is abbahagyták akkor. Ezek egyike volt az, amely a „Milan” kódnéven futott, a tervek szerint idén került volna forgalomba, nagyjából 349 dolláros áron.

Leépítések ide, költséghatékonyság oda, a Meta nem adta fel az okosórás terveit. Egy ismert és megbízható szivárogtató szerint a vállalat jelenleg is dolgozik a korábban törölt okosóra új változatán. Kuba Wojciechowski névtelen források alapján azt állítja, hogy az előzetes projektet valóban törölték, viszont a cég egy új változaton dolgozhat ezekben a percekben is.

A készülék állítólag a későbbiekben más metaverzumos eszközökkel is együttműködhet – tudjátok ez az a virtuális valóság, amely Mark Zuckerberg legnagyobb szerelme és amit szemlátomást a cégnél nem óhajtanak elengedni, holott a koncepció igencsak sokba került nekik eddig. Hasznot meg nem hozott.

A jelenleg is fejlesztés alatt álló eszköz formatervét tekintve hasonló felépítésű, mint a korábban szivárogtatásokban szereplő Milan. Azért kisebb változtatások történtek a külsőn. Az igazán radikális eltérések azonban belül lesznek, mert ez az új változat Wear OS helyette egy másik Android változatot fog futtatni, az órát hajtó lapkakészlet pedig Qualcomm gyártmány lesz. Sajnos a szivárogtató arról nem tudott semmit mondani, hogy a készüléket mikor dobhatják piacra, illetve a várható árazásról sem voltak információi.

Forrás: Android Authority