Megjelent a Rogbid Smart Ring 3 okosgyűrű

Nemrég feltűnt a gyártó globális weboldalán a Rogbid Smart Ring 3 okosgyűrű. A készülék olyan egészségkövető opciókat kínál, mint a testhőmérséklet-mérés, képes monitorozni a felhasználó edzéseit, illetve távirányítási funkciókat is biztosít.

Az újdonság sokkal hasonlít a korábbi R2 okosgyűrűre, habár ez a készülék viszonylag olcsó, több okból is érdemes meggondolni a beszerzését. A Smart Ring 3 állítólag olyan érzékelővel lett felszerelve, amely képes követni a pulzusszámot, a véroxigénszintet, illetve mérni tudja a testhőmérsékletet is.

A mért adatok pontossága azonban egyelőre kérdőjeles. Elvileg alvásmonitorozás is van a biztosított funkciók között. Az eredményeket meg lehet nézni a készülék mellé fejlesztett alkalmazásban, ami elérhető iOS és Android rendszert futtató eszközökre egyaránt.

Az említett funkciók mellett fitnesznaplózás, menstruációs cikluskövetés, illetve egy SOS eszköz is található a repertoárban, amely állítólag hívást vagy szöveges üzenetet indít, ha többször megérintik a gyűrűt. Emellett a csatlakoztatott okostelefon egyes funkcióit is vezérelhetjük a gyűrűvel, így irányíthatjuk a kamerát, vagy a zenelejátszást, különböző érintéses gesztusokkal.

A gyártó ígérete szerint az okosgyűrű képes akár 7 napig is üzemelni egyetlen feltöltéssel, átlagos felhasználás mellett. A vállalat szerint a készülék az ultrakönnyű kategóriában fut a maga 5 g-os tömegével és a 2,4 mm-es nanokerámia testével. Az érdeklődők választhatnak fekete vagy gyöngyfehér árnyalatok, illetve 7-féle méret közül, 56 és 71 mm között.

A készüléket jelenleg 99,99 dolláros bevezető áron kínálják, ami nagyjából 36 ezer forintnak felel meg. Az egyik érdekesség egyébként az, hogy a terméklapon a vállalat csak 7 napos visszaküldési jogot kínál, és nem ad meg címet a weboldalán, azt állítva, hogy ha a visszaküldést elfogadják, majd adnak egy szállítási címet.

Ez nem igazán hozza meg az ember vásárlókedvét, ha pedig hozzáveszünk azt, hogy a Trustpiloton lévő vélemények, habár nincs belőlük túl sok, nem éppen hízelgőek a termékre és a gyártóra nézve, akkor pláne elmegy a kedvünk. Mindenesetre azért örülünk a készülék érkezésének, mert a Samsungnak és az Ourának kellenek konkurensek.

Forrás: NotebookCheck