200 méter mélységig vízálló az Amazfit Falcon okosóra

Masszív kialakítású, prémium okosórával rukkolt elő az Amazfit, amely a Falcon nevet kapta a keresztségben. Az okosóra repülőgép-gyártásban is használt TC4 titán ötvözetből készült házzal rendelkezik, amely ellenáll a rozsdásodásnak, arról nem is beszélve, hogy a készülék 200 méter mélységig képes túlélni a víz alatt.

Az Amazfit Falcon megfelel a MIL-STD 810G katonai besorolásnak, valamint a 20ATM minősítésnek, vagyis 200 méter mélyen is működőképes marad a víz alatt. Az óra 1,28 hüvelykes, always on display funkcióval felvértezett AMOLED megjelenítővel lett felszerelve, amelyen 416 x 416 képpont sorakozik.

A panel maximális fényereje elérheti az 1000 nitet, a kijelző védelmét a gyártó állítása szerint zafírüveg biztosítja, de ha ez is annyira zafír, mint az Apple Watch órákat oltalmazó bevonat, akkor nem érdemes túlzottan sokat remélni tőle, maximum annyit, mint egy szimpla edzett üvegtől. Az ujjlenyomatokat taszító bevonatot viszont nem lehet elsimlizni, az valószínűleg nem csupán marketingfogás.

Az Amazfit Falcon beépített navigációs rendszerrel is fel lett vértezve, amely kompatibilis a legtöbb jelenleg használatban lévő műholdas rendszerrel, illetve a kétsávos GPS is részét képezi. A navigáció képes a felhasználó mozgásának valósidejű követésére, illetve az óra a technológiának köszönhetően a legrövidebb utat is megmutathatja tulajdonosának egy kijelölt célhoz. Természetesen az óra képes a megszokott módon követni a felhasználó egészségi állapotát, repertoárjának részét képezi a stressz-szint mérés, a véroxigénszint-mérés, természetesen a pulzusmérés és az alvásmonitorozás is. Az aktív életet élőknek minden bizonnyal hasznos lesz a 150 beépített sport üzemmód, ezek közül nyolcat az óra képes automatikusan érzékelni.

Az Amazfit Falcon könnyedén párosítható iOS és Android operációs rendszert futtató okostelefonokkal egyaránt, ezt a beépített Bluetooth 5.0 BLE modem teszi lehetővé, de a készülék 2,4 GHz-es Wi-Fi kapcsolódási lehetőséggel is fel lett szerelve. Az óra a Bluetooth kapcsolaton keresztül összeköthető professzionális sporteszközökkel, gondoljunk itt a kerékpáros teljesítmény mérőkre, vagy a pulzusmérő övekre. A fitnesszel kapcsolatos adatok szinkronizálását harmadik féltől származó alkalmazásokkal is megoldhatjuk, támogatott a Google Fit, az Apple Health, a Relive, a Strava és az Adidas Running is.

Az okosóra belsejében 500 mAh kapacitású akkumulátor található, amely a gyártói ígéretek szerint képes akár két hétig is működtetni a készüléket, átlagos felhasználás esetén. A töltés a jól megszokott mágneses kábellel történik, állítólag ez mindössze két órát fog elrabolni az életünkből.

Az Amazfit Falcon az említett akkumulátorral együtt sem nyom többet 64 grammnál, szíja 22 mm-es szélességű, szilikonból készült, de a rajta lévő tűk titánból vannak. Természetesen ezt a szíjat bármikor le lehet cserélni, ha nem nyerné el a tetszésünket. Az okosóra kapható lesz Európában és a tengerentúlon is, a francia, a német, az olasz és a spanyol vásárlóközönség 500 eurós áron juthat hozzá a készülékhez, ami magyar pénzben nagyjából 209 ezer forintot jelent. Az értékesítésben résztvevő országok lakói az Amazfit Store-ban és az Amazonon keresztül tudják majd beszerezni az órát.

Forrás: GSMArena