Wear OS 3 órával rukkolt elő a Diesel

A Diesel egy Wear OS 3 operációs rendszert futtató okosórával rukkolt elő, ami a Griffed Gen 6 nevet viseli. A készülék egyebek mellett GPS és NFC funkcionalitással is fel lett vértezve.

A Diesel Griffed Gen 6 belsejében Qualcomm Snapdragon 4100+ lapkakészlet teljesít szolgálatot, a hardver Bluetooth 5 LE, Wi-Fi és NFC kapcsolódási lehetőségeket egyaránt biztosít, utóbbi funkció kompatibilis a Google Wallet mobilfizetési platformmal is. Az okosóra 45,5 mm-es tokmérettel rendelkezik, másféle kialakítással nem is fogják forgalmazni a készüléket. Maga a ház rozsdamentes acélból készül, választhatunk mellé fém, bőr, vagy akár nylon pántot is.

Ami az egészségkövetést illeti, az óra minden elvárható opciót felkínál, pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás és edzés-követés egyaránt megtalálható a képességek között. Természetesen több sport üzemmód is rendelkezésre áll, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki sportos aktivitásainkból.

A már említett okosórás Snapdragon chipset mellett 1 GB RAM, valamint 8 GB háttértár található a Diesel Griffed Gen 6 borítása alatt. Az a bizonyos borítás egyébként 3ATM minősítésnek megfelelően cseppálló, vagyis van némi korlátozott ellenállás a vízzel és porral szemben.

A Diesel Griffed Gen 6 fémes és ezüstös külsővel lesz kapható, többféle szíjjal. Az okosóra 350 dolláros áron kerül forgalomba és néhány kereskedőnél már listázva is van az elérhető termékek között. Ha valaki közvetlenül a gyártótól, annak weboldaláról szeretné beszerezni az újdonságot, annak december 1-ig kell várnia, mert a Diesel aznap kezdi el hivatalosan értékesíteni a készüléket.

Forrás: GSMArena