A Google Térkép navigációja mostantól telefon nélkül is működik Wear OS rendszerű órákon

Eddig a Google Térkép csak úgy működött navigációs célzattal a Wear OS-t futtató órákon, hogy volt egy párosított okostelefon is az egyenletben. Mostantól nincs mobilra szükség, ami sokat könnyíthet az életünkön, bizonyos helyzetekben.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy ez továbbra sem offline navigáció, vagyis internetkapcsolatra ezután is szükség lesz a funkció használatához. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy azok az órák lesznek képesek erre a bravúrra, amelyek rendelkeznek LTE modemmel, illetve, ha van rájuk aktiválva valamilyen szolgáltatói csomag. Amennyiben ez a két feltétel teljesül, a Wear OS-t futtató óra bárhol képes lesz a navigációra a világon, ameddig van elég térerő.

Amennyiben a felhasználó birtokában olyan készülék van, amely nem rendelkezik 4G támogatással, továbbra is használhatja a Google Térkép turn-by-turn navigációját párosított okostelefon nélkül, amennyiben a viselhető eszköz csatlakozik valamilyen Wi-Fi hálózathoz. Persze ennek kültéri használhatósága némileg megkérdőjelezhető, hiszen a vadonban általában nincsenek vezeték nélküli hálózatok, mindenesetre örömteli, hogy a lehetőség ott van, ha esetleg valakinek szüksége volna rá. Minden más esetben jobban járunk egy párosított mobillal.

A funkciót már életbe léptették, elvileg te is használhatod. Hogy aztán az offline navigáció mikor jut el az okosórák világába, ha eljut egyáltalán, egy remek kérdés, amire sajnálatos módon egyelőre nem tudunk válaszolni. Örüljünk annak, ami van!

Forrás: GSMArena