Véroxigénszintet és testhőmérsékletet mér a Movano Evie okosgyűrű

Az intelligens viselhető eszközök kategóriája egyre csak szélesedik, a kezdetben csupán okosórákból és okoskarkötőkből álló szegmens ma már egyre több érdekességet foglal magában. Ilyenek az okosgyűrűk is, amelyek közül az Oura szerzett magának eddig nagyobb nevet, de most egy újabb kihívója támadt a Movano Evie képében, amely véroxigénszint-mérést és testhőmérséklet mérést egyaránt biztosít.

A gyártónak komoly tervei vannak a készülékkel, azt tervezik, hogy a gyűrűből lehessen az első termék kategóriájában, amely megüti az orvosi minőséget. Tehát alkalmazható lesz, mint gyógyászati segédeszköz, egészségügyi kiegészítő. Ahhoz hogy ez megvalósuljon, a gyűrűnek rengeteg kritériumnak meg kell felelnie, de a gyártó szerint a készülék képes lesz erre.

Na álljunk meg! Mi a fene az az okosgyűrű? Az órán alig látom a dolgokat, akkor most egy még kisebb valamin kellene nézni az időt? Nyugi, nem. Lényegében egy okosgyűrű nem más, mint egy nagy halom biometrikus szenzor egy rakáson, gyűrű alakba préselve.

Akárcsak az okosóra, ez a kis apróság is képes számolni a megtett lépéseket, mérni a pulzust, a véroxigén-szintet, a bőr hőmérsékletét, illetve követheti a hölgyek menstruációs ciklusát. Maga az okosgyűrű, mint termék nem kifejezetten, de ez a példány elsősorban a hölgyek számára készült. A gyártó a készülék mellé fejlesztett egy telefonos alkalmazást, ezen keresztül lehet követni a begyűjtött adatokat, az applikáció használata teljesen ingyenes.

A Movano-nál úgy vélik, hogy a gyűrű által gyűjtött információkat fel lehet arra használni, hogy okosabb életmódbeli döntéseket hozzunk, illetve még jobban megértsük testünk működését. Ahogyan azt fentebb írtuk, a készülék belsejében lévő pulzusmérő és véroxigénszint-mérő a gyártó szerint orvosi szintű minőséget produkál, így jelenleg is azon vannak, hogy az FDA engedélyét kérjék annak bejegyzésére.

Ha esetleg még nem hallottál volna a gyártóról, az nem a véletlen műve, az Evie lesz az első termékük, amelyet egy egyelőre még meg nem határozott időpontban, valamikor 2023-ban kezdenek majd forgalmazni. Még mielőtt erre sor kerülne, az eszközt bemutatják az idei CES kiállításon, amúgy tavaly is megmutattak egy prototípust, de az már nem jutott el a boltok polcaira. A polírozott alumíniumból készült gyűrű 5-11-es méretekben lesz kapható, háromféle színben: ezüst, arany és rózsaarany. A Movano Evie árát egyelőre nem közölték, de vélhetően nem kerül majd többen 300 dollárnál.

Forrás: NotebookCheck