Kéthetes üzemidővel kecsegtet a Fossil Gen 6 Hybrid okosóra

A Fossil leleplezte újgenerációs Hybrid okosóráját, amellyel azok számára szeretnének kedvezni, akik a klasszikusabb megjelenést kedvelik, de nem akarnak lemondani a modern okosórák funkcióiról sem. A készülék a Fossil Gen 6 Hybrid névre hallgat, formatervét a többi Gen 6 modell ihlette, ami pedig a funkciókat illeti, a gyártó a lehető legtöbbet pakolta az órába.

Az órát kétféle kiadásban lehet majd megvásárolni, az egyik a Machine, a másik a Stella nevet viseli. Az előbbi 45 mm-es mérettel rendelkezik, texturált lünettát kapott, ami pedig a színeket illeti, fekete, füstös és ezüst árnyalatban lehet megvásárolni a készüléket. A Stella valamivel kisebb, 40,5 mm-es tokkal bír, ezt a variánst kifejezetten a hölgyek számára készítették, egyértelműen erre utalnak a választható színek is, amelyek között rózsaarany, ezüst és kéttónusú opció is szerepel.

Mindkét órának cserélhetjük a szíját, ezek kétféle méretben, 18 és 24 mm, illetve különböző anyagokból választhatóak, van klasszikus bőr, szilikon, de fémszemes pánt is. A Gen 6 Hybrid okosóra a fizikai mutatók és a kéthetes üzemidő mellett az olyan megszokott okosóra funkciókat is felkínálja, mint a testreszabható óralapok, az értesítések jelzése, képes monitorozni az alvás minőségét, folyamatos pulzusszám-,és edzésmegfigyelés mellett még a véroxigénszint-mérést is tudja, a lépésszámlálót nem is említve. Ami viszont újdonság, az a beépített mikrofon, ami támogatja az Amazon Alexa nevű virtuális asszisztensét.

Az új okosóra mellé készült egy újratervezett mobilos alkalmazás is, amely Android és iOS operációs rendszereken egyaránt elérhető. Az app továbbfejlesztett személyreszabási lehetőségekkel és még átfogóbb egészségkövetési funkciókészlettel rendelkezik. Az új applikáció kompatibilis a korábbi Fossil Hybrid órákkal is, így egyáltalán nem kötelező az friss modellre váltani, ha szeretnénk élvezni az új lehetőségeket.

A Fossil Gen 6 Hybrid forgalmazása a gyártó oldalán keresztül fog történni, amelynek kezdete június 27. Az okosóra 229 dolláros áron lesz kapható, a fémszíjas verzió viszont némileg drágábban, 249 dollárért lesz majd beszerezhető.

Forrás: GSMArena