Hivatalos a CMF Watch Pro 2 okosóra

Azon túlmenően, hogy a Nothing égisze alá tartozó CMF márka leleplezte első okostelefonját, a cég egy okosórát és egy vezeték nélküli fülhallgatót is bemutatott. Minket nyilván az előbbi érdekel, a Watch Pro 2, ami szinte minden szempontból megújulást jelent az előző generációhoz képest.

Az okosóra kerek kialakítású, 1,32 colos AMOLED megjelenítővel lett felszerelve, amelyen 466 × 466 képpont sorakozik. A panel 60 Hz-es képfrissítési frekvenciát és 600 nites maximális fényerőt biztosít, és a jövendőbeli tulajdonos több, mint 100 óralap közül választhat, hogy még személyesebbre szabhassa a felhasználói élményt. Az okosórához cserélhető, ívelt és sík kialakítású kereteket is biztosítanak, amelyek a 22 mm-es pánttal kombinálva lehetővé teszik, hogy a megjelenést szinte teljes mértékig saját ízlésünkhöz igazíthassuk.

Az okosóra középső kerete és tokja alumíniumötvözetből készült, és mint látható, egy koronaelem is került a készülékre, amelynek segítségével a felhasználói felületen belül tudunk majd navigálni. Az idei év újdonságai a testreszabható widget-képernyők, amelyeket egy suhintással érhetünk el a kezdőképernyőn. A CMF Watch alkalmazásban pedig saját widgeteket is faraghatunk, ha szeretnénk.

Természetesen a CMF Watch Pro 2 biztosítja az összes szükséges egészségkövetéssel kapcsolatos funkciót: van pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, a készülék tudja mérni a stressz-szintet, és az alvásmonitorozás is rendelkezésre áll egy frissített algoritmussal. Az aktív életet élők számára jó szolgálatot tesz majd a több mint 120 sport üzemmód, a bemelegítő gyakorlatok, a különböző intervallum edzések és a többi.

A készüléket beépített GPS modullal is felszerelték, így okostelefon párosítása nélkül is nyomon követhetőek a séták, a túraútvonalak, a futóedzések. A gyűjtött információkat a Strava, az Apple Health és a Google Health Connect segítségével lehet exportálni.

Az okosórát beépített hangszóróval és mikrofonnal is felszerelték, így hívásokat fogadhatunk és kezdeményezhetünk is a segítségével, irányíthatjuk a média lejátszást, és természetesen az értesítések is megjelennek. A külső borítás megfelel az IP68 minősítés követelményeinek, vagyis ellenálló a vízzel és a porral szemben.

Az energiaellátás feladatát egy 305 mAh kapacitású akkumulátorra bízták, amely egyetlen feltöltéssel 11 napos működést biztosít átlagos, és 9 napot intenzív felhasználás mellett. A CMF Watch Pro 2 okosóra fekete, narancssárga és világoskék színekben kerül a boltok polcaira. Az okosóra 69 eurós, vagyis nagyjából 27 ezer forintos áron lesz kapható. A nyílt értékesítés július 12-én indul a márka saját oldalán és az Amazonon.

Forrás: GSMArena