Vérnyomást és vércukrot is mérhet az Orange Pi Watch D Pro

Igen, tudjuk, hogy mennyire erőteljesnek hangzik a cím, ugyanakkor az Orange Pi egyáltalán nem egy no-name márka, ami csak úgy jött a semmiből, hanem egy olyan cég, ami ismert a különböző egylapos számítógépeiről, amelyek a Raspberry Pi alternatíváiként szolgálnak. Nemrég egy gaming handheldet jelentettek be, most pedig egy olyan okosórát, amely orvosi pontosággal lesz képes mérni a felhasználók vérnyomását és vércukor szintjét. Az okosóra az Orange Pi Watch D Pro névre fog hallgatni.

A cég nemrég egy fejlesztői konferencián harangozta be az okosórát. A készülék kapcsán túl sok információt egyelőre nem közöltek, de eléggé komoly ígéreteket tettek. Az Orange Pi Watch D Pro optikai érzékelője igencsak fejlett lesz. Például nem csupán a pulzust fogja mérni, ami egyébként már manapság teljesen általános dolog, hanem képes lesz a vérnyomást és a vércukorszintet is monitorozni.

Alapvetően ez egyáltalán nem egy lehetetlen dolog, az elektromágneses sugárzással valóban lehetne követni a vércukorszintet, de a pontos becslések még egyelőre nem igazán lehetségesek, így aztán ha ez a gyártó megvalósítja azt, amit ígér, komoly presztízst nyerhetne.

Az Orange Pi azt állítja, hogy a mérési eredmények nyugalmi állapotban annyira pontosak lesznek, akárcsak egy egy orvosi eszközzel. Nyilván az ilyen kijelentéseket érdemes jó nagy adag szkepticizmussal kezelni, hiszen még az olyan cégek is, mint a Samsung vagy az Apple, évekre vannak ennek a megvalósításától, legalábbis a saját bevallásuk szerint.

Egyáltalán nem lehetetlen, hogy mégiscsak ez a gyártó lesz, amely megvalósítja a non-invazív vércukormérés csodáját. Kíváncsian várjuk az Orange P Watch D Pro bejelentését. Az eddig publikált promóciós kép alapján, amely egyébként a borítóképünk is, a készülék kerek kialakítású képernyővel, és forgatható koronával érkezik majd, de hogy pontosan mikor, azt még nem tudni.

Forrás: NotebookCheck