Végre működik a Samsung Galaxy Watch 5 bőrhőmérséklet-érzékelője

Tavaly augusztusban debütált a Samsung Galaxy Watch 5 és a Galaxy Watch 5 Pro, mindkét okosóra fel volt szerelve egy a bőrhőmérséklet mérésére szolgáló infravörös érzékelővel, de azt akkor még nem lehetett használni. A dél-koreai gyártó februárban hitelesítette a funkciót és ma, több, mint nyolc hónappal a megjelenés után, végre aktív ez az extra is.

A szenzor lehetővé teszi a bőrhőmérsékleten alapuló cikluskövetést, amit eddig a felhasználóknak manuálisan kellett elvégezniük. A Samsungot korábban a hatósági jóváhagyás hiánya gátolta, de mostanra megkapták a CE-jelölést Európában, az USA-ban pedig az FDA engedélyét, míg a hazai piacon az MFDS hitelesítette a funkciót.

A bevezetés hivatalosan is megkezdődött Dél-Koreában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és további 29 európai piacon, köztük Magyarországon is. A Samsung a ciklus követési funkciót a Natural Cycles cégével közösen fejlesztette. Ha nem hallottál volna róluk, ők egy elismert születésszabályozó alkalmazás fejlesztői. Az okosóra ezen funkciója tehát részletesebb betekintést nyújt a felhasználók menstruációs ciklusába.

A készülék természetesen képes megmérni a testhőmérsékletét is, de ez a lehetőség nagyon messze van az orvosi lázmérőktől és azok pontosságától. Vagyis az okosóra egyelőre nem küldi nyugdíjba a jó öreg lázmérőt, de ki tudja, talán egy következő generáció erre is képes lesz majd.

Forrás: Samsung