Új funkciókkal gyarapszik a vérnyomást is mérő Huawei Watch D

Sok ázsiai okosóra gyártója állítja, hogy a portékája képes a vérnyomás-szintek mérésére, de ezek a készülékek legfeljebb csak kalkulálni, a pulzusszám alapján nagyjából megsaccolni tudják a vérnyomást. Nem így a Huawei Watch D, amely valóban képes erre, és amely egy szoftverfrissítésnek köszönhetően most újabb funkciókkal gyarapodott.

A Huawei kiadta a HarmonyOS 2.1.0.368 számú frissítést az okosórához, amelyben egyebek mellett olyan lehetőségek vannak, mint a harmadik féltől származó üzenetküldő alkalmazások értesítéseire való válaszadás. A Huawei Watch D az update nélkül is egy jól felszerelt készülék. Az okosóra a múlt hónapban jelent meg globálisan és vérnyomásmérés mellett EKG-funkcióval is rendelkezik, illetve kompatibilis a kínai gyártó által fejlesztett egészségmegőrző szoftvercsomaggal. Az óra nálunk Európában 399 eurós áron kapható, vagyis egyáltalán nem a filléres termékek sorát erősíti.

A gyártó már a készülék megjelenését követően igyekezett javítani a szoftveres élményen, az erőfeszítések pedig ebben az új frissítésben öltöttek testet. Mostantól az okosóra tulajdonosa képes rövid válaszokat küldeni a WhatsApp alkalmazással érkező üzenetekre, anélkül, hogy a párosított okostelefont kellene erre a célra elővennie. Mondjuk azt azért érdemes észben tartani, hogy ez a lehetőség csak Android vagy HarmonyOS operációs rendszer futtató mobilokkal érhető el, iOS-en sajnálatos módon nem.

Az üzenetekre reagálni előre meghatározott emojik révén is lehetséges. Persze nem csupán üzenetküldéssel kapcsolatos újítások vannak a frissítésben, az számos rendszerstabilitási optimalizálást is magában foglal. A telepítéshez szükséges adatcsomag mindössze 46 MB-os, habár annak letöltése így is  eltarthat egy darabig a Huawei Health applikáción keresztül.

Forrás: NotebookCheck