Mostantól globálisan is megvásárolható a Black Shark S1 Pro

Ha szívesen figyelitek a Xiaomi háza táján történő eseményeket, akkor talán még emlékeztek, hogy szeptemberben az alájuk tartozó, és elsősorban gamer termékekkel házaló Black Shark márka bemutatott néhány játékos kiegészítőt, és ezek között volt egy okosóra is, a Black Shark S1 Pro. Nem csodálkoznánk, ha ez így kimaradt volna, hiszen a készülék nem kapott globális megjelenést. Egészen idáig, mert mostantól kvázi bárki hozzájuthat a roboztus kialakítású, vízálló, és ChatGPT-kompatibilis hangasszisztenssel felszerelt készülékhez.

A Black Shark S1 Pro 1,43 hüvelykes AMOLED megjelenítővel büszkélkedhet, amelynek felbontása 466 x 466 pixel, maximális fényereje elérheti a 600 nitet, képfrissítési frekvenciája pedig 60 Hz. Akárcsak a legtöbb Xiaomi márkájú olcsó okosóra, ez is FeeeRTOS operációs rendszert futtat, annyi kiegészítéssel, hogy a ChatGPT integráció lehetővé teszi, hogy a virtuális asszisztens válaszoljon az egyszerűbb kérdésekre. Nyilván ehhez kelleni fog egy párosított okostelefon is, de attól még ez továbbra is egy rendkívül hasznos opció marad.

Mivel az okosóra rendelkezik beépített mikrofonnal és hangszóróval, Bluetooth hanghívás funkcióra is képes. Ha a zenét hallgatni annyira nem is, de podcastezésre szintén jó lehet a Black Shark S1 Pro. A készülék fejlesztői úgy voltak vele, hogy a felhasználók ne csak játszanak, figyeljenek oda magukra is, ezért az okosóra 24/7 pulzusmérés, véroxigénszint-mérés funkciókat egyaránt biztosít, illetve hozzáférésünk lesz 100 sport üzemmódhoz is.

Az okosóra alkalmas a mobilfizetésre, a beépíthet NFC technológiának köszönhetően. A Black Shark S1 Pro a gyártói ígéretek szerint képes akár 15 napig is üzemelni egyetlen feltöltéssel, normál felhasználás mellett. Ami még mindenképp említést érdemel, hogy a készülék nem csupán kinézetre robosztus, de ellenáll az elemek ostromával szemben, mégpedig az IP68 minősítésnek megfelelően.

Az okosóra fekete és kék színekben keruk forgalomba, a nemzetközi vásárlóközönség az AliExpressen és a gyártó oldalán keresztül szerezheti be, előbbiről 69 dollárért, vagyis cirka 24 ezer forintért, utóbbiról pedig 60 dolláros, vagyis olyan 21 ezer forintért lehet megrendelni.

Forrás: GSMArena