Új chipsettel érkezik a Samsung Galaxy Watch 6

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Samsung Galaxy Watch 6 modellekkel visszatérhet a jelenlegi generáció esetében mellőzött forgatható lünetta, a Classic modell következő kiadásán ott lesz a Samsung készülékét egyedivé varázsló hardveres extra. Most pedig arról hallani, hogy az okosórák belsejébe egy új, nagyobb teljesítményű lapkakészlet kerülhet.

A pletykák szerint a Samsung Galaxy Watch 6 modelleket egy új, házon belül fejlesztett chipset fogja hajtani, név szerint az Exynos W980. Az előzetes értesülések értelmében ez a lapkakészlet 10 százalékos gyorsulást eredményezhet a készülékek sebességében, a jelenleg alkalmazott Exynos W920 lapkához viszonyítva.

Nagyon érett már egy új chipset a Samsung okosóráiba, hiszen nem csupán a Galaxy Watch 5, de még a Watch 4 modelleket is a fentebb már említett Exynos W920 hajtotta, hajtja. Az Exynos W980 ráadásul a Samsung saját, 5 nanométeres gyártási eljárásával készülhet, az új metódus pedig jót tesz majd nem csupán a teljesítménynek, de az energiafelhasználásnak is. Mindenképpen örömteli újítás, ráadásul nem az egyetlen.

A Samsung Galaxy Watch 6 modellek állítólag nagyobb képernyővel, vékonyabb megjelenítő körüli keretekkel, valamint nem utolsósorban méretesebb akkumulátorokkal érkezhetnek a jelenleg keringő szóbeszédek szerint. Ennek leginkább azok fognak örülni, akik Galaxy Watch 5-ről szeretnének váltani. Már csak abban kell reménykedni, hogy az idei modellek nem lesznek sokkal drágábbak, mint a mostaniak. Sajnos egy esetleges áremelés bőven benne van a pakliban, de bízzunk a legjobbakban.

Forrás: GSMArena