Testhőmérséklet-mérő funkcióval gazdagodik a Samsung Galaxy Watch 5 eszköztára

A Samsung bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a Natural Cycles csapatával, amelynek eredményeként egy menstruációs ciklust követő funkció kerül a dél-koreai gyártó Galaxy Watch 5 óráiba. A technológiai alapokat a viselhető eszközben lévő infravörös érzékelő szolgáltatja.

A Samsung Galaxy Watch 5 széria tagjai hamarosan új menstruációs cikluskövetési funkcióval lesznek felszerelve, amelyet a Natural Cycles-szel való együttműködésnek köszönhetően vezetnek be. Az algoritmust a Natural Cycle szolgáltatja, a technológiai alapokat pedig természetesen a Samsung. Az okosóra beépített infravörös érzékelővel rendelkezik, amely képes ellenőrizni a bőr hőmérsékletét. A szenzor rendkívül fejlett és kifinomult, nem zavarja meg a környezet hőmérsékletének változása, de a felhasználó mozgása sem.

A menstruációs ciklust követő funkciót nemrég hagyta jóvá a Koreai Köztársaság Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Minisztériuma, de az DA is regisztrálta, és megfelel a CE-jelölés követelményeinek. Érdemes megjegyezni, hogy ez az első ilyen, okosórára épülő integráció a Natural Cycles számára. A Samsunggal kötött partneri kapcsolat azonban nem exkluzív, más technológiai brandekkel is együttműködnek, ilyen például az Oura, amely okosgyűrűket fejleszt.

Az új funkciót 32 régióban teszik majd hozzáférhetővé, egyebek mellett az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Svédországban, Franciaországban és Olaszországban is. A Samsung azt is hozzátette, hogy a frissítés, amely a cikluskövetési funkciót magában foglalja, valamikor az idei év második negyedében jelenik meg és lesz telepíthető a Galaxy Watch 5 és a Galaxy Watch 5 Pro okosórákra. Az új funkció még véletlenül sem lesz alkalmas fogamzásgátlási célokra, ezt azért nem hátrányos észben tartani.

Forrás: NotebookCheck