Okostelefonos képességekkel debütált a Noise Voyage

A mai „úgysem tudod megvásárolni” rovatunkban egy indiai okosóra kerül terítékre, ami egyszerre kínál figyelemreméltó jellemzőket és sejtésünk szerint baráti árazást. A Noise Voyage okostelefon párosítása nélkül is tökéletesen használható, lehet vele telefonálni, van beépített navigációja, és még fejhallgatóval is párosítható.

A Noise egy rendkívül népszerű márka, igaz egyelőre csak Indiában, de szentül meg vagyunk róla győződve, hogy idővel nemzetközi babérokra fognak törni. Az általuk nemrég leleplezett Voyage a beépített mobilhálózati technológiának köszönhetően önállóan is képes telefonhívásokat fogadni, indítani, annyi korlátozással, hogy önmagában csak 200 névjegyet tud eltárolni.

Az órához nem csupán telefont, de vezeték nélküli fejhallgatókat is lehet párosítani, és ilyenkor támogatott a zenehallgatás. Mielőtt kérdeznéd, a mobilhálózati csatlakozás nem fizikai, hanem eSIM technológián keresztül történik, az óra támogatja az összes helyi szolgáltatót.

A készülék pontos specifikációi egyelőre nem állnak rendelkezésre, de a gyártó jelezte, hogy az okosóra beépített navigációval is fel lett szerelve, így párosított okostelefon nélkül is használható tájékozódásra, helymeghatározásra. Ha minden igaz, az időjárás valós idejű frissítései és a gyors válaszok is támogatottak lesznek, illetve a szoftver részét képezi majd egy számológép is.

Az okosóra arra is alkalmas lesz, hogy kövessük a különböző sportaktivitásainkat, a Noise Voyage 100-nál is több sport üzemmóddal is fel lesz szerelve. A készülék képes lesz automatikusan azonosítani az éppen űzött edzésfajtát.

Akárcsak a többi modern okosóra, ez is rendelkezni fog pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás, valamint stressz-szint mérés funkciókkal egyaránt. A Noise Voyage egyetlen feltöltéssel képes lesz akár 30 napig is működni, de ez természetesen csak egy spéci energiatakarékos üzemmód bekapcsolásával lesz lehetséges. Használatakor valószínűleg kizárólag az alapvető funkciókat lehet majd használni. Az energiatakarékos üzemmód mellé egy másik, dedikált SoC áll majd rendelkezésre.

A Noise Voyage december 23-tól lesz kapható, de már egy kisebb összegért cserébe le lehet foglalni egy példányt magunkat, persze csak a indiai régióban. Hogy aztán az ázsiai országon kívül is megjelenik-e a készülék, az egy nagyon jó kérdés, egyelőre nem várnánk féllábon állva az érkezését, de manapság semmi sem lehetetlen.

Forrás: NotebookCheck