Okosórával és fülhallgatóval készül a Nothing új almárkája

A Nothing csupán pár éve létezik, ugyanaz a Carl Pei hozta létre, aki a OnePlus létrehozásában is fontos szerepet játszott. A vállalat most útjára indult egy új almárkát, amelyet kifejezetten a megfizethetőségnek szeretnének szentelni. A vállalat alapítója egy videóban jelentette be a CMF by Nothing brandet, amely egy vadonatúj termékcsaláddal kecsegtet, ami a jobb dizájnt teszi elérhetőbbé, a kedvező árak révén.

A CMF a „Color, Material and Finish” szavak rövidítése, vagyis a szín, az anyag és a kivitel van a fókuszban. Az alapító szerint már most is fejlesztés alatt áll néhány az új márka alá tartozó készülék, egy fülhallgató, illetve egy okosóra. Ha minden a tervek szerint alakul, ezekkel a termékekkel még az idén megismerkedhetünk, az alapító ennél többet nem árult el, de azt ígérte, hogy a következő hónapokban tényleges részletekkel lát el bennünket.

Pei azt állítja, hogy a CMF abban különbözik a fő márkától, hogy hozzáférhető, letisztult dizájn megvalósítására összpontosít, miközben a Nothing a prémium érzésre és az innovációra helyezi a hangsúlyt. Az igazgató azt is hozzátette, hogy az új márkát egy teljesen másik csapat vezeti, vagyis annak menedzselése nem fog erőforrást elvonni az elsődleges márka munkájától.

Pei egyébként már rutinos rókának számít a megfizethető termékek, termékvonalak létrehozásában, amikor még a OnePlusnál dolgozott, ő volt az, aki útjára indította a Nord brandet, ami sikeresnek bizonyult, és azóta is rendszeresen adnak ki olcsó okostelefonokat, fülhallgatókat, illetve okosórákat az égisze alatt.

Mondjuk a Nothing termékei eleve nem tartoznak a megfizethetetlen kategóriába, példának okáért a Phone (2) okostelefon, ami ugyan többe kerül elődjénél, egy olyan zászlóshajó, amely sokkal kedvezőbb áron beszerezhető, mint a legtöbb riválisa. Aztán ott van az Ear (1) elnevezésű vezeték nélküli fülhallgató, ami a maga 100 dolláros indulóárával szintén kedvező ajánlatnak számított, de talán a későbbi áremelés után sem tűnik vészes ajánlatnak – a megnövekedett anyagköltségek miatt 150 dollárra emelték a tartozék árát.

Forrás: Engadget