Okosgyűrűvel készül a Xiaomi is

Habár nem a Samsung az első olyan gyártó, amely okosgyűrűvel jelentkezik, mégis a dél-koreai gyártó kavarta fel a legjobban az állóvizet azzal, amikor bejelentette, hogy efféle készülékkel terveznek előrukkolni. A Samsung Galaxy Ring karrierje nem lesz könnyű menet, mert az Oura mellett egy másik gyártó is kihívja majd azt a saját termékével, ugyanis a Xiaomi alá tartozó és általában gaming mobilokkal és kiegészítőkkel házaló Black Shark márka is piacra dob egy saját okosgyűrűt a közeljövőben.

A készülék neve egyáltalán nem lesz turbonyolítva, Black Shark Ringként lehet majd beszerezni, amikor végre forgalomba kerül. A márka egyelőre ezzel és az árral kapcsolatban sem osztott meg részleteket, jelenleg csupán a termék beharangozásán vagyunk túl, de azért akadnak érdekes részletek. Azt tudjuk, hogy az okosgyűrű ezüst, fekete, valamint vörös árnyalatokban kerül majd forgalomba, vastagsága pedig 2,2 mm lesz.

Akármelyik változatot is választja a jövendőbeli tulajdonos azt veheti majd észre, hogy a készüléken egy vékony fekete sáv fut körbe, amely később kiszélesedik. A Black Shark azzal reklámozza érkező félben lévő viselhető eszközét, hogy azt támogatni fogja az úgynevezett Smart Touch funkciót, ez a vékony fekete sáv valószínűleg ahhoz fog kelleni. Jelenleg még nem tudunk pontos részleteket.

Természetesen az okosgyűrű minden olyan egészségkövetéssel kapcsolatos funkciót biztosítani fog, amelyet egy hasonló készüléktől elvárnánk. Az eszköz támogatni fogja a pulzusmérés, a véroxigénszint-mérés, illetve a testhőmérséklet-mérés opciókat egyaránt.

Azt is beharangozták, hogy a készülék rendkívül könnyen és kényelmesen lesz tölthető, illetve, hogy akár 180 napig is elkerülhetjük majd a konnektorok közelségét, a Black Shark Ring kiváló üzemidejének köszönhetően.

Sajnos azt egyelőre még nem tudni, hogy milyen piacokon és milyen áron tervezik értékesíteni a készüléket, de valószínűleg ezekre a részletekre is fény derül a közeljövőben.

Forrás: GSMArena