Nem lesz jövőre  Apple Watch Ultra 3

Az előző hónapban leplezték be az Apple Watch Ultra okosóra a második generációját, egy évvel az eredeti modell érkezését követően. Ezek alapján okkal lehetett azt remélni, hogy az iPhone 16 okostelefonok megérkezésével új Watch Ultra óra is debütál 2024 őszén. A legfrissebb információk alapján ez nem így lesz.

Az új értesülés a híres és elismert Apple-szakértőtől Ming-Chi Kuótól származik, és az úriember nemcsak azt állítja, hogy jövőre talán nem debütál új Apple Watch Ultra óra, hanem egyenesen azt, hogy az almás gyártó még el sem kezdett dolgozni rajta. A fejlesztési ciklus hosszát tekintve az elemző szerint ez rendkívül szokatlan. A szakértő úgy véli, ha az Apple decemberig nem kezd el dolgozni az Ultra 3 fejlesztésén, akkor szinte biztosra vehetjük, hogy 2024 őszén nem mutatnak be új modellt.

Kuo úgy vélekedik, hogy a háttérben az lehet, hogy az Apple számára több idő szükséges ahhoz, hogy innovatív egészségügyi funkciókat fejlesszenek ki, illetve okoznak számukra némi nehézséget a micro LED képernyők gyártásával kapcsolatos fennakadások, amelyekről már korábban is lehetett hallani. Az almás gyártó szeretne erre az új panelre váltani, de ezt egyelőre nem tudják megtenni, legalábbis gazdaságos módon nem.

Ha nem érkezik jövőre új Apple Watch Ultra okosóra, akkor a széria eladási számai várhatóan mintegy 20-30 százalékkal fognak csökkenni az idei évhez képest, ráadásul a sima Apple Watch készülékek eladásaira is hatást gyakorol majd az elmaradó frissítése ezek 10 százalékkal kevésbé lesznek kelendők, mint az idén.

Habár a forrás megbízhatósága mondhatni nem kérdés, egyelőre még mindig csak feltételezésről, spekulációról van szó. Az igazság az hogy az Apple-nek még mindig van ideje arra, hogy belekezdjen a következő Apple Watch Ultra fejlesztésébe. Amennyiben ez megtörténik, tudják tartani a megjelenési ablakot, vagyis lesz jövőre Apple Watch Ultra 3.

Forrás: GSMArena