Naponta kell majd tölteni a Google Pixel Watch-ot?

Nagyon sokan várjuk már a Google Pixel Watch okosóra érkezését, és hogy ne lankadjon a figyelmünk, illetve a mobil körüli felhajtás, kis túlzással minden nap érkezik valamilyen hír, szivárogtatás az órával kapcsolatban. A legújabb a készülék üzemidejével kapcsolatos, amely szerint az okosóra naponta megkívánja majd, hogy töltőre tegyük.

A 9to5Google értesülései szerint az okosóra egyetlen töltéssel egy napot fog kibírni. Ezen nem érdemes kiakadni, mivel a Wear OS rendszert futtató órák esetében nagyjából ennyi lehet a maximális üzemidő, viszont mivel ezek az adatok messze nem hivatalosak és véglegesek, a működési idő hosszabbra is nyúlhat.

Az eddigi információk alapján a Google Pixel Watch belsejében egy 300 mAh-s akkumulátor végzi majd az energiaellátás feladatát. A feltételezések szerint ez a kapacitás az alapmodellre vonatkozik, amiben nem lesz LTE modem, a 4G kapcsolatokat is támogató modell aksijának méretét egyelőre nem tudni. Persze az üzemidő nem csak az akkumulátor kapacitásának, hanem a szoftver optimalizáltságának valamint az alkalmazott hardvernek is a függvénye.

A Wear OS kapcsán vélhetően nem szükséges különösebb magyarázat, a hírek szerint viszont az óra belsejében sem éppen mostani lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, ugyanis egy Exynos 9110 chipset hajthatja a Google készülékét. Ez bizony 2018-as vas, ami csak azért került alkalmazásra, mert szinte minden fejlesztés erre a chipre volt alapozva az elmúlt években. Egy esetleges csere miatt szinte elölről kellene mindent kezdeni, de akkor meg lehetne tovább halasztani az okosóra debütálását, ez pedig valami olyasmi, amit a Google vélhetően nem akar.

Tehát a Google Pixel Watch lelke ugyanaz a hardver lesz, mint ami a Samsung Galaxy Watch Active belsejében szolgálatot teljesít. Ez nem tesz éppen jót az üzemidőnek, egy fejlettebb hardverrel lehetséges volna egy sokkal hosszabb működési idő is, de azért annyira sokkal hosszabb nem. A leghosszabb üzemidővel rendelkező Wear OS rendszert futtató okosórák, mint például a TicWatch Pro 3 Ultra sem tudnak többet három napnál, pedig abban egy sokkal méretesebb telep van, mint amekkorára a Pixel Watch esetében számítunk. A Google Pixel Watch okosóra várhatóan ősszel debütál majd a Pixel 7 okostelefonok társaságában.

Forrás: 9to5Google