Műholdas kommunikációval érkezik a Huawei Watch Ultimate

A Huawei elkezdte izzítani a felhajtást egy vadonatúj okosóra körül, ami a Watch Ultimate névre fog hallgatni. A készülék legnagyobb különlegessége a műholdas kommunikáció támogatása lesz, és bár egyelőre csak a kínai piacra jelentették be, az eszköz a napokban fog debütálni.

A Huawei az ázsiai közösségi médiában hirdette ki első, műholdas kommunikációs képességekkel felvértezett okosórájának érkezését. A Huawei Watch Ultimate hardvere kapcsán egyelőre nem osztottak meg részleteket, de a legtöbben úgy vélik, hogy az újdonság teljesen elkülönül majd a szintén hamarosan megjelenő Watch 4 és Watch 4 Pro modellektől.

gyártó még egy kedvcsináló plakátot is közzétett, amelyen jól látható, hogy a készülék nem rendelkezik közvetlen előddel, vagyis akár valami teljesen új érkezésére is felkészülhetünk.

Ugyanakkor annak is megvan az esélye, hogy a Watch Ultimate a Watch 4 Pro egyik változata lesz, mivel a Huawei korábban két Watch 4 Pro modellre is tanúsítványokat kapott a Wi-Fi Alliance-nál. Igazából csak annyi biztos, hogy a Huawei készüléke támogatni fogja a műholdas kapcsolatot, illetve a hagyományos órákra emlékeztető csiszolt fémházat kap.

A Huawei március 23-án mutatja be a Watch Ultimate-et a Watch 4 sorozat, a P60 Pro és a hajlítható kijelzős Mate X3 társaságában. Ahogyan fentebb is említettük, a bejelentés egyelőre csak a kínai piacra vonatkozik, de a vállalat valószínűleg még az idén tartani fog egy globális bemutatót is.

Mivel a gyártó még nem kezdte el táplálni a felhajtás lángjait a nemzetközi közösségi média és egyéb jellegű csatornáin, a Huawei Watch Ultimate nemzetközi megjelenésére majd csak hónapokkal később lehet számítani.

Forrás: NotebookCheck