A Fossil dobja a Wear OS rendszert

A gyártóhoz közelálló benfentesek és megkérdezett munkatársak azt állítják, hogy a Fossil a jövőben nem tervez WearOS operációs rendszert futtató okosórákat piacra dobni. Ez azt jelenti, hogy a Fossil Gen 7 okosóra sem fog megjelenni.

Ezek a hírek összhangban vannak a gyártó körüli közelmúltbeli történésekkel, illetve jobban mondva nem történésekkel. A Fossil Gen 6 óra két évvel ezelőtt jelent meg, és a szokásos nyári megjelenésekkor sem érkezett Gen 7 modell.

Egyébként már az is árulkodó, hogy az okosóráról nem hallani előzetes értesüléseket, pletykákat, pedig egy fejlesztés alatti készüléket csak nagyon ritkán sikerül teljes titokban tartani. Meg aztán sokszor a gyártó maga szellőztet meg információkat, hogy felszítsa és táplálja az érdeklődés lángjait.

Mindezek mellett a gyártó óriási kiárusítást tart a Fossil Gen 6 órából, valószínűleg azért, hogy megszabaduljon a megmaradt készletektől. A gyártó hivatalos oldalán 50 %-nál is nagyobb kedvezménnyel lehet beszerezni a viselhető eszközt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Fossil miért döntött úgy, hogy dobja a Wear OS operációs rendszert, és arról sem hallani híreket, hogy milyen szoftvert terveznek telepíteni a jövőben megjelenő okosóráikra. Nagy valószínűséggel a meglévő modellek támogatása is megszűnik, persze ez nem igazán volt kérdéses, hiszen kétéves, vagy régebbi készülékekről van szó.

Forrás: GSMArena