Mégis jöhet a testhő-mérés az Apple Watch Series 8-ba?

Az Apple Watch Series 8 okosórákat valamikor az idei év harmadik negyedében fogják leleplezni, és annak ellenére, hogy ez az időpont még egy kicsit odébb van, folyamatos a találgatás azzal kapcsolatban, hogy a készülékek mire lesznek képesek. Megalapozott és kevésbé megalapozott szóbeszédek röpködnek a lehetséges jellemzőket és funkciókat illetően. Egy korábbi jelentésben az szerepelt, hogy az almás gyártó okosórája még egy évig biztosan nem kapja meg a testhőmérséklet-mérés lehetőségét, viszont a népszerű Apple-elemző Ming-Chi Kuo azt állítja, hogy a funkció még az idén debütálhat, már amennyiben a gyártó sikeresen kalibrálja a működéséhez szükséges algoritmust.

A tavaly debütált, vagyis a mostani Apple Watch 7 készülékek éppen azért nem kapták meg a testhőmérséklet-mérés funkciót, mert az azt működtető algoritmust nem tudták jóváhagyni a mérnöki hitelesítési tesztek megkezdése előtt. Az algoritmus megfelelővé tétele fontos a pontos eredmények megszerzéséhez, mivel egy okosóra esetében a belső hőmérséklet mérése lehetetlen, ezért a szükséges információkat a bőrből, annak hőmérsékletéből kell megszerezni. Ezzel csak az a gond, hogy a bőr hőmérsékletét a környezet folyamatosan változtatja, emiatt válik nehézzé a pontos eredmények kiszámítása.

Előzetes render a Watch Series 8 óráról

Az elemző szerint az a jó hír, hogy ha az algoritmus megfelel az Apple szigorú minőségi követelményeinek, mielőtt az új Watch 8 órák gyártásba kerülnek, a készülékek megkaphatják a funkciót. Ha ez mégsem jönne össze, akkor persze  várni kell legalább a következő generációig, hogy ez a hasznos lehetőség beépüljön az Apple órák eszköztárába. A szakértő állítása szerint a konkurencia sincs túlságosan jobb helyzetben, a Samsung is hasonló kihívásokkal küzd a Galaxy Watch 5 órák esetében, amelyek szintén az algoritmus korlátai miatt maradhatnak le idén a testhőmérséklet-mérés funkciójáról.

Forrás: GSMArena