A Google újabb funkciókat vesz el a régebbi Fitbit okosórákról

A Fitbit órák sosem voltak olyan magas szinten, mint a jelenlegi Wear OS rendszert futtató készülékek, vagy az Apple viselhető eszközei. Ám mióta a Google felvásárolta a céget, azóta a helyzet egyre csak rosszabbá vált. A keresőóriás egyre csak elveszi a készülékek funkcióit, most például az a legújabb kedélyborzoló, hogy az regebbi modellek többé nem támogatják a helyi zenék lejátszását.

Teljesen mindegy, hogy a Deezer vagy a Pandora szolgáltatást használod, mostantól egyikkel sem lehet zenét letölteni, hogy internet nélkül is tudj muzsikát hallgatni – értesítette a Google a felhasználókat. Március 31-gyel ez az opció végleg megszűnik, ráadásul ha van most is valamilyen letöltött zenéd az órán, akkor ahhoz is el fogod veszíteni a hozzáférést. A hivatalos Deezer és és Pandora alkalmazások el fognak tűnni a Fitbit alkalmazásboltjából, csak, hogy még rosszabb legyen a helyzet.

Nem teljesen új húzás ez, a legújabb Fitbit órákon eleve nem lehetett offline módon zenét hallgatni, ez a lehetőség már nem volt ott a Sense 2 és a Versa 4 repertoárjában sem. Sőt, ezek a készülékek semmilyen harmadik féltől származó alkalmazást sem támogattak, a Deezer és a Pandora appok eltávolítása pedig arra utalhat, hogy hamarosan teljesen bezár a Fitbit alkalmazásbolt.

Valahol érthető lenne ez a döntés a Google részéről, amennyiben az a terv, hogy a Fitbit készülékeket is a Wear OS rendszer felé terelje, hiszen a Google Pixel Watch már most támogatja az összes Fitbit-specifikus funkciót, vagyis elméletben nem lenne problémás az átállás. Mindenesetre ettől még eléggé undok húzás elvenni a korábbi modellek tulajdonosaitól a jól megszokott funkciókat, talán így kényszerítve őket arra, hogy újabb készülékeket vásároljanak. Amúgy a Fitbit készülékeket már számítógépekkel sem lehet szinkronizálni, így egy okostelefon mindenképpen kelleni fog az eszközök mellé, használni tudjuk azokat.

Forrás: AndroidPolice