Megérkezett Európába a Xiaomi Redmi Watch 3 Active

Megkezdődött a Redmi Watch 3 Active európai értékesítése, az új készülék a Redmi Watch 3 árának nagyjából harmadáért kapható. A készülék legvonzóbb vonásai közé sorolható az 1,83 hüvelykes megjelenítő, az 5ATM minősítésnek megfelelő vízálló kialakítás, illetve az egészen méretes, 289 mAh kapacitású akkumulátor.

Egy hónappal azt követően, hogy minden különösebb felhajtás, sajtóközlemény nélkül felkerült a gyártó globális oldalára, már kapható Európában a Redmi Watch 3 Active okosóra. Igazából nem egy vadonatúj készülékről van szó, a most forgalomba helyezett viselhető eszköz a Redmi Watch 3 Youth Edition globális változata.

Az eredeti modell május óta kapható Kínában. A két készülék tehát egyezik, a különbség annyi, hogy a kínai változat összes választható színe sajnálatos módon nem lesz elérhető az öreg kontinensen. Akit érdekel az okosóra, fekete vagy ezüst kivitelben választhatja.

A Redmi Watch 3 Active egyebek mellett 289 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely a gyártói ígéret szerint egyetlen feltöltéssel képes akár 12 napig működésben tartani a készüléket. Az okosóra 100 sport üzemmódot, pulzusmérés és véroxigénszint-mérés funkciót, valamint 200 számlapot is biztosít jövendőbeli tulajdonosa számára.

A 47 mm-es tokkal rendelkező okosóra legvonzóbb hardveres összetevője azonban talán mégis az 1,83 hüvelykes LCD képernyő, amelyen összesen 240 x 280 pixel sorakozik, maximális fényereje pedig 450 nit. Azt egyelőre nem tudni, hogy a panel milyen képfrissítési frekvenciával bír, de igen valószínűtlen, hogy az 60-nál magasabb lenne, Hz-ben mérve.

A németországi MediaMarkt jelen pillanatban 39,99 eurós áron kínálja a készüléket, ami magyar pénzben nagyjából 14 950 forintot jelent. Az okosórát forgalmazzák Spanyolországban is, a készülék feltételezhetően további európai régiókban is felkerül majd a boltok polcaira az elkövetkezendő hetekben.

Forrás: NotebookCheck