Megérkezett az Apple Watch órák gyors merülését javító frissítés

Végre megérkezett a sokak által várt watchOS 10.1.1 frissítés, ami azért volt annyira óhajtott, mert orvoosja az almás okosórák rohamos merülését, amirol többen is beszámoltak. A watchOS 10 rendszer telepítését követően ütötte fel fejét ez a hiba, olyan beszámolók is érkeztek, amelyek szerint az órák mindössze 60 perc alatt is képesek voltak megadni magukat.

Az Apple természetesen tudott a hibáról, és korábban jelezte is a hivatalos szervizpartnereinek, hogy dolgoznak a megoldáson. A watchOS 10.1.1 telepítése teljesen ingyenes, és egy iOS 17 rendszert futtató iPhone mobil segítségével lehet letölteni az általunk birtokolt okosórára. Az Apple Watch alkalmazáson belül az Általános, majd a Szoftverfrissítés menüpontot kell kiválasztani, szóval a dolog nincs túlbonyolítva. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy az Apple Watch órának legalább 50 százalékos töltöttségen kell lennie, és amíg tart a letöltés, illetve az installáció, az okosórát töltőre kell tenni.

A frissítés elsősorban az egyes Apple Watch modellek akkumulátorának gyors merülését javítja, több, egészen régi készüléken is tapasztalható volt a hibajelenség. A bosszantó hiba mellett további apróbb bugok is orvosolva lettek, vagyis ez a frissítés újdonságokkal nem szolgál, sokkal inkább a meglévő rendszert foltozza. Amúgy az Apple már most is teszteli a watchOS 10.2 frissítést, ami várhatóan decemberben jelenik majd meg, az iOS 17.2-vel egyidőben.

ForrMacRumors