A golfozóknak kínál extra funkciókat a Tag Heuer Calibre E4 Golf Edition

A Tag Heuer már az 50-es évek óta kiemelt figyelemmel kíséri a golfot, akkoriban az Auto-Graph óra tachyméteres lünettája használható volt az eredmények számlálására. Persze azóta sokat változott a világ, fejlődött a technika, és most, az E4 okosóra egy spéci változata érkezet, a Connected Calibre E4 Golf Edition, ami kifejezetten a golfozó felhasználók számára készült. A készülék prémium kategóriában versenyez, méregdrága, de kínál néhány érdekes funkciót.

Az óra 18 lyukú lünettával rendelkezik, és színkódolt sávokkal jelzi az egyes golflyukaknál nyújtott teljesítményt. Ezt az teszi lehetővé, hogy az e! különkiadása már eleve 40 ezer golfpálya 2D-s térképével van telepítve. A készülék érzékeli az első ütéseket a pályán és automatikusan követi a játékodat. A készülék megmutatja a távolságot a következő lyukig, és még arra is javaslatot tesz, hogy melyik ütőt használja e derék sport űzője. A felhasználó minél többet játszik, az óra annál többet tanul meg róla, így képes a tulajdonoshoz igazítani a javaslatait.

A Tag Heuer Connected Calibre E4 Golf Edition 45 mm-es titánból készült házat kapott, amely mattfekete gyémánt hatású karbon bevonattal is el lett látva. A bordázott gumipánt pedig fehér színű. Egyébként a korábban megjelent Tag Heuer E4 órának létezik egy 42 mm-es változata is, de ebből a Golf Edition-ből csak 45 mm-es kivitel kerül forgalomba. Az óra 50 méter mélységig vízálló, így akár úszni is magunkkal vihetjük.

Az okosóra megjelenítője 1,39 hüvelykes, felbontása 454 x 454, a gyártó növelt a fényerőn, így napfényben is jól láthatóak a megjelenített adatok. A vezérlésre használható maga az érintésérzékeny képernyő, illetve a két gomb az oldalán, plusz a digitális korona.

A készülék belsejében Snapdragon Wear 4100+ lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely a gyártó állítása szerint 30 százalékkal hosszabb üzemidőt biztosít, mint a korábbi generáció, abban csak egy 3100-as modul végezte a számításokat.

Az óra egyébként mindössze 90 perc alatt újratölthető, és 24 órán keresztül üzemel. Az említésre méltó funkciók közé tartozik a GPS és a gyorsulásmérő, amelyek segítségével nyomon követhető a felhasználó mozgása. A szokásos alkalmazások is hasznát látják ezeknek az érzékelőknek és lehetőségeknek, mivel ez egy teljes értékű Google Wear OS operációs rendszert futtató készülék, simán rá lehet telepíteni olyan szolgáltatásokat, mint a Strava. Természetesen pulzusmérő érzékelő is van, akárcsak NFC, tehát a Tag Heuer Connected Calibre E4 Golf Edition fizetésre is használható.

Szinte ki se merjük írni, hogy mennyibe kerül a Tag Heuer Connected Calibre E4 Golf Edition, félő, hogy az összeget látva infarktust kap a nyájas olvasó. Az okosóra 2650 dollárba, vagyis 922 ezer forintba kerül. Az összeget tovább lehet növelni abban az esetben, ha acél szíjjal kéri a kedves vásárló, az plusz 460 dollár, a piros gumiszíj pedig 200 dolláros felárt jelent. Nem hiába mondják: a golf az urak sportja.

Forrás: GSMArena