Az új Samsung Galaxy Watch 5 órákat sem használhatod, ha iPhone-od van

A legtöbben úgy vagyunk vele, hogy használunk mindenféle gyártótól mindenféle eszközt. LG televízión játszunk a Sony PlayStationnel, és bár iPhone-unk van, Windows-os PC-t használunk, mert a Mac nem jön be. Ha neked is az almás gyártótól van okostelefonod, de nem tetszik az okosórájuk és inkább a Samsung legújabb prémium készülékei közül választanál, akkor van egy rossz hírünk: azok nem kompatibilisek az iOS rendszerrel.

Sajnos ez nem csak holmi feltételezés, a dél-koreai gyártó a készülékek támogatási oldalán megerősítette, hogy az új órák egyáltalán nem kompatibilisek az almás gyártó okostelefonos operációs rendszerével. Fölöttébb sajnálatos, de egyáltalán nem meglepetés, mert a Samsung Galaxy Watch 4 készülékek sem tudtak együttműködni iPhone-okkal. Persze, amikor tavaly ez kiderült, a legtöbben le voltunk döbbenve, mert a korábbi modellek esetében nem volt semmiféle korlátozás.

Mégis mi lehet ennek az egésznek az oka? Miért nem működnek a Samsung Galaxy Watch 4 és 5 okosórák iPhone-okkal, vagy úgy általában iOS, iPadOS operációs rendszert futtató eszközökkel? A Samsung nem kommentálta a dolgot, részükről nem hangzott el hivatalos magyarázat, de a legtöbben úgy gondolják, hogy talán azért, mert ezek az új órák már Wear OS rendszert futtatnak, míg a korábbi viselhető eszközök Tizen rendszerrel voltak felszerelve.

Utóbbit ugyebár a Samsung fejlesztette, a Wear OS 3 pedig a Google kreálmánya, de a helyzetet tovább bonyolítja, hogy más Wear OS 3 rendszert futtató óráknak semmi kifogása nincs az iOS ökoszisztémát futtató készülékekkel. Akármi is van a háttérben, egyáltalán nem okos ötlet a Samsung részéről kizárni a potenciális vásárlókat, akik így iPhone birtoklása mellett most már még véletlenül sem választhatják a Galaxy Watch 5 órákat. Mi lesz így azokkal, akiknek almás okostelefonja van, de a hideg kirázza őket attól, hogy Apple Watch-ot vegyenek? Szerencsére rengeteg opció áll a rendelkezésükre, amelyek között megtalálhatják a számukra megfelelőt.

Forrás: TechRadar