Megérkezett az Amazfit T-Rex Ultra

Tanulmányok igazolják, hogy a vásárlók egyre inkább a prémium kategóriába tartozó okosórák felé fordulnak, a gazdasági recesszió arra kényszeríti a felhasználókat, hogy a lehető legtartósabb, legjobban felszerelt készülékeket válasszák. De mivel nem mindenkinek van pénze Apple Watch Ultrára, jó látni, hogy egyre több felsőkategóriás alternatíva tűnik fel a piacon. Ezek egyike az Amazfit T-Rex Ultra, amely egyebek mellett méretes AMOLED megjelenítővel, akár 20 napos üzemidővel, GPS Wi-Fi kapcsolódással igyekszik a kedvünkre tenni.

Az új modell jelenleg a legdrágább a T-Rex szérián belül, de a vételárat nem csak úgy a semmiért kérik el. Az okosóra 47,3 x 47,3 x 13,45 mm-es dimenziókkal, valamint 89 grammos súllyal bír, pánt nélkül. A T-Rex Ultrát rozsdamentes acélból öntött lünettával, valamint polimer középső kerettel szerelték fel.

A készülék fekete és homokbarna árnyalatokban kerül forgalomba, négy fizikai gombbal és nem mellesleg 10ATM minősítésnek megfelelő vízállósággal.

Az Amazfit újdonsága 1,39 hüvelykes AMOLED megjelenítővel lett felszerelve, amelyen 454 x 454 képpont sorakozik, ez pedig 326 ppi-s pixelsűrűséget eredményez. A kijelző mögött 2,4 GHz-es Wi-Fi modul, Bluetooth 5.0 modem, valamint GPS chip egyaránt megtalálható.

Az Amazfit T-Rex Ultra BioTracker PPG biometrikus szenzorral is fel lett vértezve, amely biztosítja a szokásos pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás lehetőségeket. A már említett navigációs rendszer kétsávos, 6 műholdas helymeghatározást tesz lehetővé.

Az okosóra borítása alá 500 mAh kapacitású akkumulátor került, ami a gyártói ígéretek szerint 20 napig is képes működésben tartani a készüléket, bekapcsolt ” pontossági GPS üzemmód” mellett pedig nagyjából 28 órányi üzemre lehet számítani, egyetlen feltöltéssel.

A T-Rex Ultra a már jól megszokott szoftveres csomagot biztosítja a felhasználók számára, ennek alapjául a Zepp OS 2.0 rendszer szolgál.

A T-Rex Ultra már megrendelhető az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, a briteknél 399 fontot számítanak fel a készülékért, ami nagyjából 174 ezer forintot jelent. Ha szeretnél többet tudni az óráról, érdemes megnézni a gyártó hivatalos oldalát!

Forrás: NotebookCheck