Megérkezett a Vivo Watch 3

Befutottak a Vivo X100 okostelefonok, de velük együtt érkezett a kínai gyártó legújabb viselhető eszköze, a Vivo Watch 3 is. A készülék egyetlen méretben lesz kapható, és ez az első okosóra BlueOS rendszerrel.

Az okosóra 46,1 mm szelss és 36 grammot nyom. A készülék 1,43 colos AMOLED megjelenítővel bír, amin összesen 466 x 466 pixel sorakozik. Az organikus képernyőnek köszönhetően az Always On Display funkció is elérhető.


Az okosóra kerek kialakítást kapott, az üveg ívelt és peremek nélküli. Kétféle pánttal lehet választani az órát, az egyik a bőrszíjas, ami dupla füles kialakítást kapott, a másik pedig fül nélküli, és szilikon pánttal rendelkezik. A Vivo Watch 3 rozsdamentes acélból öntött forgó koronát kapott, amellyel mozoghatunk a felhasználói felületen belül, egyben gomb gyanánt is használható. A korona alatt egy második gombot találni.

Az új óra legérdekesebb vonása az általa futtatott BlueOS rendszer, ami nem egy zárt ökoszisztéma néhány beépített lehetőséggel, hanem egy olyan szoftveres környezet, ami támogatja az applikációkat, és van neki saját alkalmazásboltja is. Ez a rendszer támogatja a Vivo saját Jovi asszisztensét, és persze egy rakat egészségkövető és fitnesz funkciót.


Az okosóra az úgynevezett Star Ring biometrikus szenzort alkalmazza, ami lehetővé teszi a 8-csatornás pulzusmérést és a 16-csatornás véroxigénszint-mérést. Természetesen az opciók között ott van az alvásmonitorozás, illetve kapunk egy virtuális edzőt is, ami futás során lesz segítségünkre.

A Vivo Watch 3 belsejében 505 mAh kapacitású akkumulátor található, ami képes akár 16 napos működési időt is biztosítani egyetlen feltöltéssel, kikapcsolt Bluetooth mellett, de ha be van kapcsolva is összejöhet a 8 napos üzemidő. Ha mindent bekapcsolsz, akkor is csak háromnaponta kell meglátogatni a töltőket.


A Vivo Watch 3 okosóra kétféle változatban kerül forgalomba, az egyik Bluetooth-Only, a másik pedig eSIM támogatással is bír. Az előbbi szilikon szíjjal 52 ezer forinttal egyenértékű jüanért vihető, ugyanez a változat bőrpánttal 58 ezer forintnak megfelelő helyi pénzt kóstál. Az eSIM változat szilikon szíjjal 62, bőrrel pedig 68 ezer forintnyi jüantba kerül. Az okosóra egyelőre csak Kínában kapható, globális értékesítésről még nem esett szó.

Forrás: GSMArena