Villódzik az Apple Watch Series 9 és a Watch Ultra 2 kijelzője

Az Apple jelenleg azon van, hogy kiderítse, miért villódzik a Watch Series 9 és a Watch Ultra 2 képernyője. Egyes felhasználók ugyanis arról számolnak be, hogy az órájuk megjelenítője villog vagy pulzál, amikor az Always On Display funkció be van kapcsolva.

Az Authorized Service Providers belső szolgálati feljegyzése szerint az almás gyártó vizsgálja a bevezetőben már említett problémát. A feljegyzés nem említi, hogy egészen pontosan mely modelleket érinti a villogás, de nagyon úgy fest, hogy a múlt hónapban megjelent Apple Watch 9 és Apple Watch Ultra 2 okosórák produkálják leginkább ezt a jelenséget.

A MacRumors, a Reddit, és az Apple hivatalos fórumain is érkeztek bejelentések, panaszok a villogással kapcsolatban. Nagyon úgy néz ki, hogy a problémát minden watchOS 10 verzió esetében tapasztalták, köztük a legújabb 10.0.2 kiadásnál is.

Az Apple szerint nem kell hardveres javítást eszközölni a készülékeken, helyette a szervizesek javasolják azt az ügyfeleknek, hogy tartsák naprakészen az órájukon futó szoftvert, ami arra utal, hogy a probléma merőben szoftveres jellegű, és az almás cég hamarosan elérhetővé tesz egy frissítést, ami megoldja ezt az egész fennforgást. Jövő héten érkezik a 10.1-es watchOS verzió, de azt egyelőre nem tudni, hogy ez már tartalmazza-e a szükséges javítást, vagy sem. Ideiglenes megoldásként beválhat az Always On Display kikapcsolása.

Forrás: MacRumors