Megérkezett a Casio G-SHOCK GBD-300

A Casio America bemutatta a G-SHOCK GBD-300 okosórát, amely a G-SQUAD termékcsalád legújabb tagjaként a maratonok és edzések során nyújt hasznos funkciókat a távolság, a tempó, a lépések és az elégetett kalóriák számolásával.

Az új óra vékonyabb és kompaktabb a hagyományos G-SHOCK modelleknél, a kényelmet pedig tovább fokozza a texturált szíj, amely megakadályozza az izzadság okozta tapadást és biztosítja a csúszásmentes illeszkedést. A strapabíró ház 20 bar nyomásig vízálló, és két különálló előlap védi a fő modult a hagyományos órákat károsító ütésektől.

A nagy kontrasztú, monokróm LCD kijelző jó láthatóságot biztosít az idő, a dátum és az ébresztések számára nappali fényben. A további funkciók közé tartozik a négyfajta ébresztés, a visszaszámláló, a stopper és megjeleníthető 38 különböző világidő. A memória-in-pixel (MIP) LCD panelt a megemelt előlap védi, és a Super Illuminator LED-fény automatikusan bekapcsol, ha megdöntjük a csuklónkat.

A G-SHOCK GBD-300 egészségkövetési funkciói közé tartozik a távolság, a sebesség, a tempó és az elégetett kalóriák mérése akár száz futás során is. A választható naplónézet a hét minden napjára vonatkozóan mutatja a lépésszámot, vagy a hónapra vonatkozóan a futási távolságot.

Az okostelefonokról Bluetooth kapcsolaton keresztül értesítéseket kaphatunk hívásokról, e-mailekről, naptáreseményekről és közösségi média bejegyzésekről. Az értesítések beállíthatók úgy, hogy riasztást adjanak ki, vagy az órán rezegjenek. A G-SHOCK MOVE alkalmazás további lehetőségeket kínál, például edzéstervek készítését, adatrögzítést és GPS-alapú távolságkorrekciót.

A G-SQUAD GBD-300 júliusban érkezik fekete, fehér és sárga színekben. A GBD-300 mérete 48,9 x 47,4 x 14,9 mm, súlya pedig 60 gramm. Az óra egy szimpla CR2032 lítium elemmel akár két évig működhet, ami tényleg nem semmi. Az árazást illetően egyelőre nincsenek információink.

Forrás: Casio