Még több újdonsággal kecsegtet a Wear OS 4

Nagyon úgy tűnik hogy a Google sokkal több újítást épített a Wear OS 4 rendszerbe, mint amennyit eredetileg bejelentettek. Az új ökoszisztéma nem csupán felhőalapú biztonsági mentéseket tesz majd lehetővé, de honosítja a platformon az animált csempéket, illetve további egészséggel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos fejlesztésekre is számíthatunk. És a golfozókra is gondoltak a fejlesztők…

A múlt héten tartották a Google éves fejlesztői konferenciáját, amelyen csak nagyon röviden beszéltek a viselhető eszközökre szánt Wear OS 4 operációs rendszerről, holott az két év óta az első nagyobb frissítés, amelyet a platform kap.

A keresőóriás megerősítette, hogy a frissítés még az idén elérhetővé válik a Pixel Watch és bizonyos Samsung Galaxy Watch modellekre, de arról már nem nagyon ejtettek szót, hogy az új rendszer mégis miben különbözik elődjétől.

A vállalat viszont ezt követően ismertetett néhányat a tervezett változtatások közül, többek között beszéltek arról, hogy az új verzió támogatni fogja az animált csempéket. Az új rendszer képes lesz valós időben megmutatni a fitneszgyűrűk állapotát anélkül, hogy egy dedikált alkalmazásba be kellene lépni.

Az új animációkat a Jetpack Tiles Library v1.2 teszi lehetővé, amely a Wear OS 3 rendszeren is elérhető, épp ezért a funkció azokon az okosórákon is megjelenhet, amelyek egyébiránt nem jogosultak Wear OS 4 frissítésre.

Külön csempét kap a Spotify, a WhatsApp, de a Google naptár és a Gmail is megkapja a sajátját. A Google azon is keményen dolgozni fog, hogy javítsa a Health Connect Android és Wear OS integrációját. A jövőben a Health Connect a Play Szolgáltatások része lesz, ezután kikerül majd a Play Áruház kínálatából.

Mindezek mellett az órás rendszer képes lesz automatikusan rögzíteni a golfütések számát, sőt, meg tudja majd különböztetni az alkalmazott ütések típusát is.

Forrás: NotebookCheck