Még az idén befut a Garmin Venu 3

A Garmin a színfalak mögött már a következő okosóráján dolgozik, ami a Venu 3 névre fog hallgatni. Az előzetes értesülések szerint a készülék még az idén megjelenhet, és egyebek mellett bőrhőmérséklet-mérővel, valamint alvás tréner funkcióval is fel lesz vértezve. 

A Gadgets & Wearables közzétett néhány fotót, amelyek a Garmin Venu 3 külsejét mutatják be, az okosóra leghamarabb szeptemberben be is mutatkozhat a nagyérdemű előtt. Az okosórát először a SIRM adatbázisában vették észre a 3S modell társaságában, aztán nemrég még ebben a hónapban a @fttest_en_discovered művésznevű szivárogtató közölt újabb részleteket a készülékek kapcsán. Például azt, hogy ezeknek az óráknak már nemigen lesz dedikált Music variánsa.

A legújabb szivárgás megerősíti, hogy a Venu sorozat új tagjai kerek kialakítású képernyővel érkeznek majd. A közzétett képek alapján a megjelenítő körüli keretek vékonyabbak lesznek az elődhöz képest, illetve most a széleken enyhe ívet látni, ami tovább karcsúsítja a kávákat. Rovátkák és pontok vannak a kijelző körül, de nagy valószínűséggel csak díszítő jelleggel, ezeknek gyakorlati haszna valószínűleg nem lesz.

A soron következő és a jelenlegi generációt leginkább a bőrhőmérséklet-szenzor bevezetése fogja megkülönböztetni egymástól, az érzékelő képes lesz rögzíteni a felhasználó testének hőmérsékletében bekövetkező változásokat. A modul vélhetően nem lesz alkalmas pontos értékek mérésére, de kiválóan használható marad például a hölgyek menstruációs ciklusának követésére, illetve bizonyos edzésekkel kapcsolatos adatok gyűjtésére. A gyártó fejleszt az alvásmonitorozás funkción is, amelynek a része lesz egy „edző program”, amivel még hatékonyabbá tehető az éjszakai pihenés. Ez az app mindenféle tippeket és javaslatokat fog adni a cél eléréséhez.

Sajnos egyelőre nem tudni, hogy a Garmin Venu 3 mikor jelenik meg, mennyibe fog kerülni, illetve a részletesebb specifikációk sem ismerek. Ám ha valóban még az ősszel megjelenik a készülék, illetve annak esetleges társa, valószínűleg fogunk még róla, róluk hallani a nem túl távoli jövőben.

Forrás: NotebookCheck