A Samsung Galaxy Watch 5 Pro szíjának kialakítása megnehezítheti a vezeték nélküli töltést

Kétség sem férhet hozzá veszi hogy a Samsung mérnökei tudásuk legjavát igyekeztek beleadni a nemrégiben bemutatott Galaxy Watch 5 okosórákba, de nagyon úgy néz ki, hogy a Pro modell tervezésekor megfeledkeztek egy apróságról. Az új csuklópánt kialakítás megnehezíti a PowerShare elnevezésű vezeték nélküli töltés használatát, pedig ez a technológia kiemeli a Samsungot a versenytársai közül.

Ha esetleg nem hallottál volna még erről a vezeték nélküli töltési metódusról, lényegében arról van szó, hogy a Samsung zászlóshajó kategóriába eső készülékei, mint például a Galaxy S22 Ultra, képesek vezeték nélküli módon más eszközöket, apróbb kütyüket, mint például okosórákat energiával ellátni, természetesen a saját töltöttségük kárára. A dolog nem bonyolult: az okostelefon hátlapjához kell szorítani a töltendő eszközt. A technológia teljes becsületes neve Wireless PowerShare, lényegében egyfajta fordított vezeték nélküli töltésről van szó.

Viszont ahhoz, hogy ez az eljárás működjön, a két eszköznek érintkeznie kell egymással. Ez azt jelenti, hogy az adott okosóra alsó részét, ahol a biometrikus érzékelő van, hozzá kell érinteni egy olyan mobilhoz, amely támogatja a töltési eljárást. Egy esetleges hézag bekavarhat a dolognak. Na éppen ezt a hozzáérintést akadályozza meg a Samsung Galaxy Watch 5 Pro szíjának kialakítása. Az, aki szeretné használni a vezeték nélküli töltést, kénytelen levenni a pántot az okosóráról, ami valljuk be eléggé macerás, illetve az ilyen kínlódás egyáltalán nem illik egy prémium termékhez.

Ez így necces lesz…

Szerencsére a kellemetlenség az alapmodell esetében nem érhető tetten, a Pro kiadás esetében pedig valószínűleg szimpla tervezési hibáról van szó. Mivel a Galaxy Watch 5 szinte teljes egészében az elődtől kölcsönzi a formatervét, annál pedig a technológia jól működött, az újabb modell esetében sincs probléma. Viszont a Pro variáns egy teljesen új tervezés eredménye, a fejlesztés során pedig úgy látszik, hogy került egy apró porszem a gépezetbe. Ráadásul egy ilyen problémát nem lehet holmi szoftverfrissítéssel orvosolni.

Hogy mondjunk valami jót is, a Samsung Galaxy Watch 5 Pro elég nagy méretű akkumulátort kapott, és a gyártói ígéretek szerint képes akár 80 órát is működni, egyetlen feltöltéssel. Így aztán a felhasználóknak nem sűrűn kell arra vetemednie, hogy ezt a spéci vezeték nélküli töltést kelljen használniuk. Mindenesetre azért jó lett volna, a tervezés során erre az apróságra jobban odafigyelnek a dél-koreai gyártó szakemberei.

Forrás: Sammobile