Még augusztusban befuthat az Oppo Watch 4 Pro

Az Oppo hamarosan új okosórát fog leleplezni, derült ki az ázsiai szivárogtató, Digital Chat Station áldásos tevékenységének köszönhetően. A készülék a Watch 4 Pro nevet fogja kapni, a borítás alatt pedig kettős hardver teljesít majd szolgálatot. Szerelnek bele egy Snapdragon W5 lapkát a nagyobb teljesítményt igénylő feladatok végrehajtásához, illetve egy BES2700 chipet is, ami az alacsony fogyasztású üzemmód használata során veszi át az irányítást.

A szivárogtató úgy tudja, hogy az okosóra belsejében lévő akkumulátor nagyobb lesz, maga a készülék pedig továbbfejlesztett formatervet kap. Az előrelépéseket természetesen az előző készülékhez mérten kell érteni.

Az Oppo Watch 4Pro várhatóan még augusztusban bemutatkozik a nagyérdemű előtt, nem is egyedül, hanem a gyártó hajlítható kijelzős mobiljaival egyetemben. Az órával együtt jelenthetik be a Find N3 és/vagy a Find N3 Flip modelleket.

Az okosóra külső keretét 316-szériás rozsdamentes acélból öntik majd, alumínium ötvözet helyett, a meghatározó anyag pedig a kerámia lesz, ami sokkal tartósabb. Az a bizonyos nagyobb akkumulátor állítólag 570 mAh-s lesz, ami mindössze 3 százalékos növekedést jelent a korábban alkalmazott telephez viszonyítva.

Egyébként a bevezetőben már említett, energiatakarékos BES2700 chipet a Huawei is előszeretettel használja, ráadásul a másik kínai gyártó okosórái híresek remek akkumulátoros üzemidejükről. Az Oppo korábban egy Apollo 4 Plus chipet alkalmazott az alacsony fogyasztású üzemmód vezérlésére.

Az Oppo Watch 3 Pro megjelenésekor nagyjából 275 eurónak megfelelő jüant kóstált, sajnálatos módon az okosóra sosem jutott a kínai határokon kívülre. Nagy valószínűséggel ugyanaz lesz a sorsa az utódnak is. Azért egyelőre ne temessük a készüléket, várjuk meg a bemutatót, hátha hallunk valami jót a nemzetközi forgalmazás kapcsán.

Forrás: GSMArena