Legjobb SIM kártyás okosórák

Már régóta vannak SIM kártyás okosórák, de az elmúlt néhány évben újra nagyon népszerű lett a kategória, ami nem meglepő, hiszen ezekkel a készülékekkel önállóan is lehet hívásokat indítani és fogadni, okostelefon csatlakoztatása nélkül.

Görgess lejjebb az ajánlott típusokig!

Mire jók a SIM kártyás okosórák?

Az ilyen okosórák lényege, hogy van bennük SIM kártya foglalat és egy hálózati modem, amelyek segítségével ugyanúgy használhatók, mint egy normál mobiltelefon. Általában van bennük tárcsázó, telefonkönyv és hívásnapló funkció, és alkalmasak hívások indítására, illetve fogadására. Erre a legtöbbször a GSM (2G) hálózatokat használják, amit a közhiedelemmel ellentétben még sokáig nem terveznek lekapcsolni. A 3G hálózatok fognak leállni, sőt, már meg is indult a folyamat, de ez nem befolyásolja az ilyen órák működését.

Fuse Pro okosóra SIM foglalattal és magyar menüvel

A SIM kártyás okosórák tehát gyakorlatilag apró telefonok, amiket a karunkon tudunk hordani. Jól jöhet egy ilyen eszköz, ha valahová nem akarunk vagy nem tudunk mobiltelefont vinni magunkkal (munkahely, iskola, sportolás, stb.), de elérhetők szeretnénk maradni.

Az SMS-eket szintén kezelik az ilyen órák, a bejövő üzeneteket el lehet olvasni, és némelyiken küldeni is lehet üzenetet, de a kis képernyő miatt általában nem annyira kényelmes a szövegírás rajtuk.

A 3G-s és 4G-s okosórákról egyelőre nem ejtünk szót, ezeknél a hangsúly már az internetelérésen van, de az üzemidejük általában nagyon gyenge, illetve léteznek már eSIM-es modellek is, de ezek nagyon drágák, és nem is igazán van még elterjedve nálunk a technológia, nem mindegyik szolgáltató támogatja.

Népszerű, bevált SIM kártyás típusok

Most azokból az okosórákból válogattunk, amelyek elsősorban telefonálásra alkalmasak, és megbízható típusok.

 Semicor Nova gyerek okosóra

Ha egy megbízható GPS nyomkövetős okosórát keresel, ami önállóan is alkalmas telefonhívások fogadására és indítására, akkor jó hírünk van, a Semicor Nova tudja ezeket, és még sok minden mást is. Egy kiváló óráról van szó, ami több színben is elérhető.

Az okosóra magyar menüs, az alkalmazása is magyar, és támogatja az Android, illetve az iOS rendszereket is. Van rajta kamera is, amin keresztül lehet képet lekérni a szülő telefonjára. További részletek és vásárlás ezen az oldalon.

Fuse Pro okosóra

A Fuse Pro egy nagy tudású, SIM kártyás okosóra magyar menüvel, ráadásul vízálló is az IP67-es tanúsítvány szerint, ami elég ritka ebben a kategóriában. Természetesen önállóan is kivált egy telefont, lehet róla hívásokat indítani és fogadni, illetve a Bluetooth kihangosítást is támogatja mobillal összekapcsolva. Jelzi továbbá az értesítéseket, és méri a napi aktivitást. Van pulzusmérő is, és speciális sport módok, mint a futás, a túra vagy a kerékpározás. Ezeknél a beépített GPS-vevő is használható, így nem csak a megtett útvonalat tudjuk menteni és visszanézni, hanem a távolság és a sebesség számítása is sokkal pontosabb.

Számos egyéb funkció is van az órában, például magasságmérő és digitális iránytű, de olyan alap dolgokat is tud, mint a stopper, az időzítő, a számológép vagy a naptár. Jó hír továbbá, hogy a Fuse Pro okosóra Android telefonokkal és iPhone-okkal is kompatibilis.

További részletek és rendelési lehetőség:

G4 Smart okosóra

A G4 Smart egy olcsóbb típus, az előnye pedig a kisebb méret, így nem a férfiak mellett nők is választhatják, sőt, akár gyerekek számára is alkalmas lehet. Ez is SIM kártyás természetesen, így önállóan is kivált egy telefont, kezeli a hívásokat és az SMS-eket, ráadásul magyar menüs.

Csak Android mobilokkal kompatibilis, iPhone-okkal nem, és a Huawei telefonokat sem szereti, ezt érdemes figyelembe venni a választásnál. (A Fuse Pro és a lenti G4 Pro bármilyen készülékkel működik.) Itt is van kihangosítás funkció, és jelzi az értesítéseket is az óra, továbbá van pár multimédiás lehetőség, például zenelejátszó, képnéző, illetve egy apró beépített kamera (ezek egy microSD kártya behelyezése után működnek).

További részletek és rendelési lehetőség:

G4 Pro okosóra

A G4 Pro okosóra gyakorlatilag egy módosított változata G4 Smart-nak. Előnye, hogy iPhone-okkal és Huawei készülékekkel is működik a többi Android telefon mellett, illetve az anyaghasználata is jobb egy kicsit (de alapvetően nagyon hasonlít külsőleg a két óra, és a méret is megegyező). További extra a pulzusmérő, cserébe viszont nem fogad microSD kártyát, és a multimédiás funkciók is hiányoznak (kamera, képnéző, stb.).

További részletek és rendelési lehetőség:

 

Ez is érdekelhet: