Kiderült mennyibe kerül majd a Google Pixel Watch

Október 6-án a Google bemutatja legújabb termékeit, ha minden jól megy, akkor debütálni fognak a Pixel 7 telefonok és a gyártó első okosórája, a Pixel Watch. Korábban is lehetett már hallani a készülék lehetséges árazásáról, most viszont egy iparági bennfentes, Roland Quandt nyilvánosságra hozta az óra európai vételárát, mind az LTE modemmel szerelt, mind a Wi-Fi-only modellre vonatkozóan.

A tippmester úgy tudja, hogy a Google első okosórája az Egyesült Királyságban 339 fontos áron kerül majd fel a boltok polcaira, ez az összeg a Wi-Fi kapcsolódást lehetővé tévő variánsra érvényes, az összeget átváltva egy nagyjából 379 eurós ár valószínűsíthető az európai piacokon, már ahol megjelenik a Pixel Watch.

A 4G modemmel felszerelt változat pedig 419 euróért lesz kapható, ez nagyjából az az árkategória, amiben a Samsung Galaxy Watch 5 fut. Korábban egyébként voltak olyan jelentések, amelyek szerint az LTE kiadás 399 dolláros áron jelenne meg az USA-ban, igazából ezek az új hírek lényegében egybecsengenek azokkal, amelyeket eddig hallhattunk.

A Google Pixel Watch kréta, faszén és obszidián árnyalatokban lesz majd választható, ha hihetünk az előzetes értesüléseknek. Hagyományos, kerek kialakítású, OLED megjelenítővel szerelik fel a készüléket, amelynek belsejében Samsung Exynos 9110 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot egy Cortex-M33 társprocesszorral kiegészítve, az operatív memória 1,5 vagy 2 GB lesz, az energiaellátást pedig egy állítólag 300 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja majd. Természetesen az okosóra Wear OS operációs rendszert fog futtatni.

Forrás: GSMArena