Az Apple Watch a jövőben a ruhánkhoz igazítaná a számlapot

Az Apple állítólag azt fontolgatja, hogy olyan érzékelőket épít az okosóráiba, amely lehetővé tenné, hogy az óralapok illeszkedjenek a felhasználó színeihez, ruházatához. Az ötletet egy levédett szabadalom buktatta le. 

Az USA Szabadalmi és Védjegyhivatala nemrég publikált egy szabadalmat, amelyet az Apple nyújtott be, és amiben részletezésre kerül egy kijelző alá szerelt fényérzékelő, amely képes lenne meghatározni a külső tárgyak színét. Ezután a megjelenített számlap igazodna azokhoz az árnyalatokhoz, amiket a szenzorok befognak.

A szabadalom kifejti, hogy egy optikai érzékelő, például kamera, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, ujjlenyomat-érzékelő vagy más fényalapú, képernyő alatti szenzor miként tudna színeket mintavételezni úgy, hogy vörös, zöld és kék fényt bocsát ki a látóterébe helyezett külső tárgy felé, és méri az RGB visszaverődési szinteket.

Az órában lévő irányító áramkör ezután egy sávspecifikus algoritmust alkalmazna a színmintára, és összevetné azt az óraszínek előre meghatározott listájával, míg egy ruhaspecifikus algoritmus a ruházatot egy meghatározott színskálán belülre illesztené.

Nagyon trendi és hipszter funkció lenne ez, ha megvalósul, de mint a legtöbb szabadalom esetében, most is megvan bőven az esély, hogy a végén az egészből nem lesz semmi. Egy olyan gyártó, mint az Apple rengeteg mindennel kísérletezik, aztán ezek egy része belekerül a termékekbe, mások pedig örökre a fiókban maradnak. Ez vajon milyen sorsra jut?

Forrás: MacRumors