Az Apple ideiglenesen folytathatja az okosórák értékesítését az USA-ban

Az Apple-nek megtiltották az Egyesült Államokban egyes okosórák forgalmazását. A tiltás az Apple Watch Series 9 és Watch Ultra 2 modellekre vonatkozik, mivel azok olyan véroxigénszint-mérő érzékelővel vannak ellátva, amely a vádak szerint a Masimo orvostechnológiai cég szabadalmain alapul. Az Apple fellebbezett a végzés ellen az Amerikai Szövetségi Fellebbviteli Bíróságnál, hogy legalább ideiglenesen állítsák le a tilalmat, és úgy néz ki, hogy a kérelemnek helyt adtak.

Az amerikai vámhatóságnak meg kell állapítania, hogy az Apple Watch készülékeken végrehajtott változtatások elegendőek-e arra, hogy megfeleljenek a felperes követeléseinek, ám addig is ideiglenesen forgalmazhatják az Apple Watch Series 9 és Watch Ultra 2 modelleket. Miután a Masimo követeléseinek helyt adott a bíróság, az Apple kivonta a Watch Series 9 és a Watch Ultra 2 modelleket mind az online, mind az offline üzleteiből, és a külsős partnerek is csak addig értékesíthették volna a készülékeket, amíg a meglévő készletek azt lehetővé  teszik. Most azonban a tilalmat ideiglenesen szüneteltetik, így az Apple a 2024 január 12-ére tervezett következő meghallgatásáig folytathatja legújabb okosóráinak eladását a megszokott csatornákon keresztül.

A tilalom felfüggesztését a fellebbviteli bíróság meghosszabbíthatja, így az Apple ezután is folytathatná a legújabb okosóráinak forgalmazását, ám az amerikai vámhatóság az Apple ellen is dönthet, és megakadályozhatja, hogy a cupertinoi cég tovább értékesítse azokat a készülékeket, amelyekben véroxigénszint-mérő szenzor található. Most már csak néhány hetet kell várnunk arra, hogy megtudjuk, miként alakul ez az ügy az Apple számára. Kíváncsian várjuk a végkifejletet!

Forrás: GSMArena