Kiszivárgott a Samsung Galaxy Ring várható ára

A Samsung első okosgyűrűjéről már tavaly is lehetett hallani szóbeszédeket, aztán a készüléket februárban is le is leplezték, de ez igazából csak egy beharangozás volt, nem tettek közé semmilyen hivatalos részletet, és így aztán az árról sem beszéltek. A Galaxy Ring néven futó viselhető eszköz valamikor a júliusi Unpacked eseményen mutatkozhat be a nagyérdemű előtt, de már most tudjuk az árát, illetve azt is, hogy lesz mellé egy spéci előfizetés is.

Yogesh Brar szivárogtató úgy tudja, hogy a készüléket az Amerikai Egyesült Államokban 300 és 350 dollár közötti áron fogják forgalmazni, ami nagyjából 106-124 ezer forintot jelent. A készülék mellé lesz valamilyen előfizetés is, de azt még egyelőre nem tudni, hogy milyen havidíjat számítanak fel ezért.

Azt sem tudni, hogy ez az előfizetés kötelező lesz-e, vagy csak egy opcionális módja annak, hogy tovább fokozzuk a felhasználói élményt. Ez a bizonyos szolgáltatás állítólag nem kerül majd többe 10 dollárnál, és egyébként Dr. Hon Pak, a Samsung Electronics alelnöke, egy CNBC-nek adott interjújában már célzott arra, hogy lesz valamilyen havidíjas modell az okosgyűrű mellé.

Hasonló havidíjas szolgáltatások most is léteznek a Samsung konkurenciáinál, ilyen például a Fitbit Premium, ami mindössze 10 dollár havonta, vagy 80 egy teljes évre. De említhetnénk példaként az Apple Fitness+-t is, ami ugyanannyiba kerül, illetve, ha már gyűrük, az Oura Ring gyártója biztosít egy Membership nevű előfizetési lehetőséget, 6 dolláros havi, illetve 70 dolláros éves díjjal.

Nem igazán lehet kárhoztatni a Samsungot, hogy a versenytársaihoz hasonlóan, szeretne némi folyamatos bevételre szert tenni a Galaxy Ring révén. Ugyanakkor kérdéses, hogy a cég mit kínál majd a havidíjas előfizetésében.

 

Mert például ott van az Apple Fitness+, ami videós edzéseket és még rengeteg mást elérhetővé tesz a befizetett összegért cserébe, vagyis valahol érthető, miért kerül annyiba, amennyibe, és egyértelmű a létjogosultsága. Mondjuk arról már beszéltek korábban, hogy a Galaxy Ring Samsung Food integrációt kaphat, amely a szokásosnál részletesebb étkezési terveket és diétás javaslatokat adhat, a gyűrűből érkező adatok alapján.

Ennek már mondjuk lenne értelme, de egyelőre ez csak egy szóbeszéd. Nagy szerencsénkre már nem kell sokat várni arra, hogy a Galaxy Unpacked eseményen az aktuális hajlítható kijelzős okostelefonok és a legújabb Samsung okosórák társaságában leleplezzék a Galaxy Ringet, és ezt az előfizetéses szolgáltatást, feltéve, hogy a gyártó valóban készül ilyesmivel.

Forrás: GSMArena