Forgalomba kerüléshez szükséges engedélyeket kapott a Google Pixel Watch 3

A Google augusztus 13-án nagyszabású bemutatót tart, amelynek keretében leleplezi a legújabb Pixel okostelefonokat, és a Pixel Watch 3 okosóra is bemutatásra kerül. Ahhoz, hogy a készülék forgalomba kerülhessen az amerikai piacon, szükséges az FCC engedélye is. Ezt a hivatal nemrég megadta a készüléknek, amely kétféle méretben is megjelent a döntéshozók előtt.

Az engedélyek kiadását megelőző folyamatot természetesen dokumentálják, és azt nyilvánosságra is hozzák. Ilyenkor szokott kiderülni egy csomó minden olyan készülékekről, amelyeket még nem lepleztek le hivatalosan. Az FCC dokumentumaiból tudjuk, hogy a Google Pixel Watch 3 kétféle méretben kerül forgalomba. Lesz egy alapmodell és egy XL variáns, utóbbi először az okosóra történetében.

A kisebbik méretű készülék várhatóan 41 mm-es tokmérettel rendelkezhet, a nagyobb pedig 45 mm-es lesz. Fognak értékesíteni LTE modemmel szerelt változatokat is, és mindkét Pixel Watch 3 támogatni fogja az UWB szabványt, vagyis kompatibilis lesz a nyomkövető kulcsokkal és más hasonló kiegészítőkkel. Természetesen az adatkapcsolati lehetőségek között ott lesz a Bluetooth, a Wi-Fi, a GPS és az NFC is. További részleteket nem fedett fel az FCC dokumentációja.

Korábban napvilágra került renderek alapján a Google Pixel Watch 3 formaterve nem igazán fog megújulni az előző generációhoz képest. A kisebbik, vagyis a 41 mm-es Pixel Watch 3 várhatóan 307 mAh kapacitású akkumulátorral lesz felszerelve, ami 1 mAh-val lesz nagyobb kapacitású, mint amekkora a Pixel Watch 2-be került.

Forrás: GSMArena