Jövőre nem sok újítást hoznak az Apple Watch modellek

Ming-Chi Kuo neve valószínűleg nem ismeretlen senki számára, aki Apple berkekben mozog, az elemző folyamatosan szállítja jóslatait olyan almás készülékek kapcsán, amelyek még messze vannak a megjelenéstől. A szakértő már most tudni véli, hogy a jövő ősszel debütáló Apple Watch okosórák nem sok újítást és innovációt hoznak az eddigi generációkhoz képest, inkább csak szükségszerű ráncfelvarrást jelentenek majd.

Sokan beszéltek arról, hogy az Apple Watch órák esetében bevezetik a micro LED kijelzőket, de az elemző szerint ebben kár reménykedni, az Apple nem fog jövőre az új technológiára váltani. A vércukorszintet mérő érzékelő sem kerül be a készülékekbe, pedig azzal nagyot robbantana Cupertino, Kuo azonban úgy vélekedik, ezek a funkciók és technológiák még legalább két évnyi távolságban vannak tőlünk az időben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a szakértő jóslata mennyire üti Mark Gurman Bloomberges újságíró értesüléseit az Apple Watch X érkezésével kapcsolatban, ami egy szignifikáns módon újragondolt almás okosóra érkezésére utal. Az Apple Watch bejelentésének tizedik évfordulóját ünnepeljük jövőre, mondjuk a forgalmazás a rákövetkező évben kezdődött. Emlékeztető: 2014-ben harangozták be az első almás okosórát, ami aztán 2015 áprilisában került a boltok polcaira. Lehet az a bizonyos nagy dobás tényleg csak 2025-ben lesz.

Kuo nem igazán ment részletekbe, prédikációjában sok a nyitott kérdés. Talán ő maga is a Watch Series 9 modelleket követő órákra gondolt, amikor az innováció hiányát jósolta, és talán lesz egy külön Apple Watch X, ami egy a soron következő szérián kívüli modell lesz. Hasonlóan történt az iPhone 8 modellek megjelenésekor 2017-ben, amikor nem sokkal utánuk befutott az iPhone X.

Gurman azt állította korábban, hogy az Apple Watch X vékonyabb tokot, és mágnesesen csatlakoztatható pántot kap, illetve ő említette elsőként a micro LED panelek alkalmazását is. Kuo azt is hozzátette jelenlegi írásához, hogy az idei Apple Watch eladások éves szinten 15 százalékkal fognak visszaesni, ami 36-38 millió eladott készüléket jelent.

Az Apple Vision Pro kevert valóság headset ezen változtathat majd, mert állítása szerint a készülék és az Apple Watch közötti integráció olyan innovatív és páratlan élményt hoz a viselhető eszközök világába, ami dobni fog az eladási számokon. Mondjuk ezt nem értjük, miként lesz lehetséges, mivel a headset olyan veszedelmes áron megy majd, hogy igencsak valószínűtlen annak kereskedelmi sikere, legalábbis az eladott darabszámot tekintve.

Forrás: MacRumors