Egy szabadalom arra utal, hogy az Apple Watch-ra valamikor kamera kerülhet

Természetesen egy levédett ötlet nem jelenti feltétlenül azt, hogy abból a végén egy olyan eszköz lesz, amelyet a hétköznapi vásárlók is megszerezhetnek. Ugyanakkor a gyártók azért gyújtanak be annyi szabadalmi kérelmet, mert az adott ötletet még véletlenül sem szeretnék látni más termékén. Egy korábbi patent arra utal, hogy valamikor a jövőben kamera kerülhet az Apple ikonikus okosóráinak valamelyikére.

Az AppleInsider által kiszúrt szabadalomban egy kamerával felszerelt okosóra koncepciója látható, amelyet a felhasználók levehetnek a csuklóikról, és így készíthetnek fényképeket. Persze ahhoz, hogy ez működjön, változtatni kellene a készülék szoftverén, mivel az almás okosóra automatikusan lezár, ha azt a tulajdonosa leveszi a karjáról. A szabadalom nem tisztázza teljes egészében ennek a kamerának a működését, csupán homályos részleteket fed fel.

Az ötlet maga érdekes, de ahogyan a bevezetőben is írtuk, semmilyen garancia nincs arra, hogy az idővel meg is jelenik majd egy Apple Watch-on. Az idén debütáló Series 8 órák kapcsán már rengeteg részlet kiszivárgott, egy ilyen forradalmi újítás valószínűleg felkeltette volna a szivárogtatók figyelmét is, ám ők nem tettek említést ilyesmiről. A koncepció egyébként nem forradalmi, más gyártók készülékén akár nem egy, de akár két képrögzítő egység is helyet foglalhat. Hogy aztán egy ilyen elképzelést honosít-e az Apple, az már egy nagyon jó kérdés.

Forrás: AppleInsider